10 tips til en skindende ren tagrende

Tagrender skal i dag renses oftere end de skulle i gamle dage. Dette skyldes, at nedbørsmængderne hvert år bliver højere og højere. Faktisk beretter dmi.dk, at vi siden 1874 (kilde dmi.dk) har fået mere nedbør, hvert eneste år, og at tendensen fortsætter.

Derudover berettes det også, at antallet af skybrud er steget kraftigt, og derfor får vi også mere vand på kortere tid end vi gjorde før.

Disse tendenser sætter nye krav til vores tagrender, og et af kravene er, at vi ikke længere kan leve med en tagrend som er halvt stoppet til, da den simpelthen ikke vil kunne håndtere den mængde regnvand som der kommer.

Hvis man ikke sørger for at rense sin tagrender korrekt, risikerer man, at vandet flyder over og ned på ens ydremure, døre og vinduer.  Hvis dine ydremure har små revner, vil vandet kunne trænge ind og skabe fugt i selve muren. I værste fald vil denne fugt skabe grobund for skimmelsvamp, og derfor kan man i mange tilfælde drage en direkte sammenhænge mellem skimmelsvamp og overfyldte tagrender. Derudover kan du også risikere skader på facaden, da store mængder vand på for eksempel døre og vinduer kan ødelægge træet eller få maling og puds til at skalle af muren.

Rensning af tagrender er derfor vigtigere end nogensinde før, og vi giver dig derfor her 10 tips til at holde din tagrend skindende ren:

  1. Anvend en lille graveske til at fjerne alle de større ting i tagrende såsom blade, grene og slam.
  2. Brug derefter en kraftig / stiv børste til at fjerne det snavs som er indgroet på bunden af tagrenden
  3. Spul altid grundigt efter med en haveslange for at fjerne de sidste smårester.
  4. Spul også dit tag, og hold så øje med om tagrenderne opfanger alt det vand der kommer ned efterfølgende. Mange tagrender har det nemlig med at blive skæve med tiden, hvilket kan resultere i en forringet evne til at samle regnvandet korrekt.
  5. Tjek altid dit nedløbsrør. Dette bør aldrig være stoppet
  6. Tjek altid din kloak. Er din kloak stoppet risikerer du, at vandet løver over og ned i din kælder eller fundament.
  7. Læg altid et bræt i din tagrend der hvor du stiller stigen, så du afstiver tagrender. På denne måde undgår du at du bøjer og ødelægger tagrenden med stigen.
  8. Hvis du ikke har et bræt, så sørg altid for at stille stigen op ad rendejernen.
  9. Hvis du er dårligt gående eller oppe i årene, så rens aldrig dine tagrender selv. Rensning af tagrender et farligt stykke arbejde og mange kommer hvert år til skade fordi de falder ned fra stigen.
  10. Hyr i stedet en professionel. Det koster ikke alverden, og de kan komme i mens du er på arbejde så du ikke behøver at være hjemme når de er der. Alternativt kan du gå ud og købe dig en robot der renser din tagrend… For ja, de findes faktisk!
anlægsgartner tilbud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *