Blomsterløg

Blomster, der kommer af løg er altid de første blomster, som spirer i det tidlige forår. Det er en afmoder naturs måde at smile til os og hjælpe med at løfte humøret efter en lang og kold vinter. Selv om de fleste af disse blomster ikke holder så forfærdelig længe som  man kunne ønske, bliver de af de fleste betragtet som nogle af de dejligste og bedste blomster i verden, de er med til at åbne op for lyset og muligheden for at bruge haven igen – eller sådan føles det i hvertfald!

 

Tulipaner

Tulipaner er blandt de mest kendte og populære blomsterløg. De kommer i rød, pink, hvid og gul, samt talrige hybride farver og variationer. Som med de fleste andre blomster har tulipaner en forkærlighed for solen. De skal plantes året før i efteråret. Disse lyse tulipaner foretrækker en sandet jord at vokse i, som giver dem mulighed for god dræning. Hvis du har en ler-baserede jord, så arbejder kompost og sand godt sammen som en blanding, der kan hjælpe jorden. Tulipaner er meget modstandsdygtige over for sygdomme.

Se mere her om tulipaner.

 

Krokus

Krokus er generelt det første blomsterløg, der begynder at spire frem i foråret. Der er blevet skabt mange forskellige hybrid typer således at de kan blomstre hele april. Hver type krokus har forskellige individuelle behov for så vidt angår løgets plantning mht. dybde og afstand.  Normalt er krokus dog mest attraktive, når de plantes i bundter. Plant blomsterløget om efteråret, da de har brug for mindst fire uger under afkølede forhold. Altså du kan naturligvis også bare sætte krokusløget i 4 ugers tid i køleskab ellers vil de fleste risikere at jorden er frosset hvis de venter til marts med at plante dem.

Læs mere om krokus her.

 

Liljer

Der er ekstremt mange forskellige typer af liljer. Der er sorter af liljer, som blomstrer i foråret, sommeren og efteråret. Disse liljer er både utroligt smukke og robuste. Dette hårdføre blomsterløg vil bringe et strejf af gamle verdens charme til din have. Forårsliljerne skal plantes i efteråret året før de forventes at blomstre. Plant liljens løg i en dybde på cirka tre gange højden af løget. Liljer skal plantes i delvis skygge eller fuld sol.

Læs mere om liljer her

 

anlægsgartner tilbud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *