Krokus og Krokusløg

Krokus er nogle af de mest populære tidlige forår blomstringer. Uanset om du planter dem i en majestætisk gruppe eller hvis du foretrækker benytter dem i din græsplæne, så kan krokus tilføje lidt spændende farver til din græsplæne. Med den rette krokus pleje kan disse planter eksistere enormt lang tid og i rigtig mange sæsoner.


 

Information om krokus løg

krokusDe tidlige blomstringer fra krokus løg er teknisk set slet ikke løg men knolde. Hvis du skærer dem over så er de faste indeni netop ligesom en kartoffel, og de har en tynd ydre belægning, der kaldes en tunika. Det krokusløg man planter om efteråret omdannes i udviklingen og blomstringen det følgende forår, og det vil simpelthen opløses og forsvinde. Lige før krokus planten går i dvale, vil den danne en ny knold (dvs. krokus løg). Faktisk skaber hver krokus normalt mange knolde.

 

Hvor skal krokus plantes

Krokus trives i koldt til moderate klimagrupper. De kan ikke vokse i varme klimaer. Krokus er små knolde, så de tørrer ud hurtigere end store løg. Det bedste tidspunkt at plante krokus er tidligt om efteråret, så snart at det er muligt at købe dem. Plant dem steder med meget sol snarere end skyggen, fordi krokus trives bedst med masser af solskin.. Krokus gror bedst i grovkornet eller sandet og veldrænet jord. En have med mange sten eller en urtehave er et godt sted at plante dem, de kan eventuelt placeres sammen med små stauder.

 

Plantning af krokus i trin

For at plante krokus på den rette måde så følg disse fire simple trin:

1. Grav det sted, som du har valgt, og sørg for at løsne jorden.

2. Tilføj noget groft sand eller fint grus til jorden for at bidrage til at forbedre dræningen.

3. Tilføj gødning og bland det godt.

4. Sæt krokus ned i hullet, således at den bliver placeret 12-13 cm nede i jorden. Des mere sandet jorden er jo dybere skal krokussen placeres.

 


 

anl�¦gsgartner tilbud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *