Drivhus i træ

Drivhuse er en fantastisk måde for gartnere og haveinteresserede i at fortsætte havearbejdet i al slags vejr og i samtlige af årstiderne. Mens drivhuse kommer i en vifte af materialer, former og størrelser, så foretrækker de fleste et drivhus i træ, hvor man kan praktiserer sin hobby. Fordelen ved et drivhus af træ omfatter så forskellige faktorer som omkostninger, isolering, miljøvenlige materialer og let mulighed for udvidelse. Ulemperne ved at bygge et drivhus af træ omfatter først og fremmest muligheden for råddent materiale, et nærmest evigt behov for vedligeholdelse og en unik tiltrækningskraft for insekter.

Drivhus i træ: En blandt mange

drivhus i træGenerelt er et drivhus fremstillet af en ramme og et gennemsigtigt materiale, der tillader solens stråler at trænge ind og opvarme det indre. Rammens materiale kan bestå af træ, aluminium, stål eller endda plastik. Et drivhus af træ foretrækkes ofte  grundet deres æstetiske fremtræden, der synes at blende pænt ind med havens andre landskaber. I områder med megen vind og med tung sne om vinteren, der vil et drivhus af træ vise sig at være mere holdbart på grund af sin vægt.Fordel ved et drivhus i træ

En af de store fordele ved et drivhus i træ er, at omkostningerne til at bygge et sådan er relativt lavt sammenlignet med for eksempel metal og andre materialer. De fleste materialer til et drivhus i træ kan komme fra den lokale isenkræmmer, mens andre typer af drivhus materialer kan være nødvendigt at få i specialordrer. Et drivhus i træ kan ofte bygges af genbrugsmaterialer fundet fra andre projekter, hvilket gør det til et attraktivt valg for folk med en grøn profil. Derudover er det nemmere ved et drivhus af træ at udvide eller tilføje til når mere plads bliver nødvendig. Af yderste vigtighed, er at træ er en meget bedre isolering end metaller eller plast, hvilket gør at prisen for opvarmning af et træ drivhus ved de kolde temperaturer er mere overkommelige end hos andre drivhuse.


 

Ulemper ved et drivhus i træ

Det øgede behov for vedligeholdelse med et træ drivhus betragtes af mange som en ulempe. Når de udsættes for ekstreme temperaturer og våde vejr, kan træet rådne og nedbryde over tid. Kemisk behandlet skov anbefales ikke til drivhuse, i og med at det bruges til at dyrke grøntsager og fødevareafgrøder, og fordi de indeholder giftstoffer, der kan sive ned i jorden og skade planterne. Det er muligt at behandle træ med et oliebaseret konserveringsmiddel, men dette vil skulle anvendes regelmæssigt, og planterne skal fjernes før behandling, så de ikke beskadiges af røg. Cedertræ betragtes som et holdbart træ, der ikke skal behandles, men det kan også være meget dyrere end andre bløde træsorter. Træspiser insekter som termitter og træ blade kan også være et problem for drivhusgartnere, hvilket gør det nødvendigt regelmæssigt at behandle for skadedyr og udskifte beskadigede dele.

Hvis du vil vide mere om hvordan man selv bygger drivhuse, så tag et kig på vores side om Byg-selv drivhus

 

anl�¦gsgartner tilbud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *