Sådan bygger du en god hønsegård

En hønsegård eller hvad man ofte referer til som et hønsehus. Det er hønsenes kongerige, og hønsehuse er slottet.  Så du bliver nødt til at sørge for at holde deres hus holdes på et fire-stjernet niveau for dette vil hjælpe hønsene med at holde sig sunde og glade. For at holde det sådan, er der specifikke klare krav til der skal opfyldes for at opbygge en god hønsegård, dette vil tilfredsstille både dig og dine høns.

Du som fjerkræejer ved højst sandsynligt allerede dette. Her kommer 6 vigtige forudsætninger, når du skal bygget et hønsehus.

# 1 – Beskyt hønsene fra rovdyr

rævMed hensyn til design, så skal hønsegården sikres mod alle form for rovdyr. Hver enkelt vinkel i gården og hegnet – alle siderne, under og over, skal styrkes til at modstå den vrede og destruktion fra et sultent rovdyr, der altid er på udkig efter et nemt måltid. Når du vælger et trådnet, skal du være sikker på det er den rigtige. Rovdyr har mere end en måde at angribe på. De sniger sig rund i området og holder øje med din hønsegård – helt ubemærket – og bare venter på det tidspunkt, hvor de kan angribe. Du er nødt til at sørge for, at din hønsegård er uigennemskueligt og uigennemtrængeligt, fordi nogle rovdyr som minke og vaskebjørne bare rækker ud efter deres bytte, nemt

# 2 – Beskyt dine høns mod rotter og andre tyveknægte

I forbindelse med krav nummer et, er dette en form for fortsættelse og så alligevel ikke. Bortset fra rovdyr, er du nødt til at sikre din hønsegård fra de grimme rotter, muldvarper og lignende. De graver sig gennem jorden og kommer op nedefra. Hvis hønsegårde ikke er blokeret nedefra, vil disse gnavere glide ind i hønens kvarterer. Gnavere bliver tiltrukket af den mad, du giver dine høns og ekskrementer som de udskiller.

Hvad der er mere ødelæggende er, at disse irriterende rotter elsker æg. Ønsker du at slippe af med dem? Det er en rigtig god ide. Men forebyggelse er bare bedre end helbredelse. Det er den primære grund til at forhindre dem at komme ind i gården og er en langt bedre metode til at komme af med deres tilstedeværelse helt. Alt du skal gøre er at konstruere et gulv i hønsegården, og ellers grave et hegn omkring 30-35 ned hele vejen under og omkring hønsehuset og gården. Vær sikker på, at de materialer, du vil bruge til hegnet er tyk og kraftige nok så de er umulige for rotter og deres andre kumpaner at bide igennem.

 

# 3 – Byg dit hønsehus så det kan modstå vind og vejr

Den måde du opbygger dit hønsehus må ikke være utæt eller vindfuldt. Årstiderne skifter og det gør forholdene for høns også, og i langt højere grad end for mennesker, og således er vejret en faktor, der kan spille hønsene et puds. Det er grunden til at dit hønsehus skal være i stand til at udholde enhver form for naturlige forhold.

# 4 Giv dine høns plads i hønsehuset

Afstand mellem hønsene skal der være for at give dem en optimal søvn. Der skal være mellem 25 til 30 cm mellem hver fugl. Sæt redekasser op for at tilskynde æglægning. En redekasse indeholder typisk tre til fire høns. Placerer redekasserne lige over jorden. Lad dem ikke røre jorden. Placer redekasserne et eller andet sted privat, hvor ingen andre høns kan genere dem, mens de laver deres ting. Dette er det allerførste man skal gøre.

# 5 Sørg for rigeligt med plads i hønsegården

Din hønsegård skal også være rummelig. Faktisk meget rummelig. Du bør tildele mindst 3 kvadratmeter til hver fugl. Der skal også være plads til foder områder og vandeområder, som evt. kan hænge 16-18 cm over jorden.

# 6 – Begræns adgangen

Hønsegården må kun være tilgængelig for ejeren. Rovdyr og gnavere er ikke tilladt. En nem adgang er dog en stor fordel, og kan hjælpe dig når du skal rense hønsegården så bakterier og andet utøj ikke trives.

Brug en færdiglavet skabelon til dit hønsehus og hønsegård

Hvis du er en stor DIY mand eller kvinde, så er det bare at kaste sig ud i det. Hvis du godt kunne tænke dig at få lidt hjælp med på vejen. Så kan vi stærkt anbefale, at du bruger DagensBolig. De har en stor og god sektion med hønsehuse og gårde. De har både hønsegårde i helt klassisk idyllisk design, nogle mere lavpraktiske og så de helt moderne modeller. Tag et kig på deres udvalg her:

Se hønsehuse og -gårde hos DagensBolig her.

anl�¦gsgartner tilbud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *