dræbersnegleDu hader dem! Jeg hader dem! Alle haveejere gruer de aftener hvor de går ud i haven og de ser en hel hår af dræbersnegle. Det kære barn har mange navne såsom den spanske skovsnegl, eller dens latinske betegnelse: Arion lusitanicus. Årsagen til at dræbersneglen omtales som dræbersnegl er at den spiser stortset alt hvad den kan komme i nærheden af i haven. Intet er helligt, intet er foretrukket. Den æder ALT. Dernæst formerer de sig i hobetal. Specielt i de fugtige perioder formerer de sig hurtigt.

Dræbersneglens udseende

Dræbersneglen, trods sit navn, er ikke en af største snegle, der findes. Den bliver typisk kun omkring 10 centimeter, men kan nå længder på 15 centimeter. Sneglens slim har en orange/gul farve. Sneglens fodsål virker som om den er syet fast.

Dræbersnegle æder alt

Når man snakker om at dræbersneglen æder alt er det en sandhed. Det er ikke kun i haven den æder alt. Dræbersneglen æder levende planter, den æder haveaffald og sågar andre døde dræbersnegle.

Dræb dræbersneglene

Det er heldigvis ikke besværligt at komme af med dræbersneglene. Der findes massivis af simple men effektive råd for at udrydde dræbersneglen. Det første råd er at man ikke skal smide sit haveaffald i naturen, på denne måde spredes dræbersneglen og populationen vokser hastigt. Er dræbersneglene nået frem til ens have er her et par gode råd for at komme af med dem på.

Snegle kan godt lide kolde steder. Steder med skygge. Derfor kan du med fordel indrette et hjørne af haven som oase for snegle. Resten af haven indretter du som en snegle oase. Ingen skygger eller steder hvorpå sneglene kan hvile sig. Se kan du altid opsøge sneglene i deres oase hvis du har lyst til at slå dem ihjel. Liljer og krokus er velegnede blomster, som ser kønne ud, og de kan med fordel placeres i snegleoasen.

Vil du slå havens dræbersnegle ihjel kan du med fordel hælde kogende vand over dem. Det slår dem ihjel øjeblikkeligt. Alternativt kan du hakke dem midt over med en spade som også slår dem ihjel øjeblikkeligt.

Så dræbersneglen er desværre kommet for at blive i Danmark. Du kan gøre dit for at leve tåleligt med dem ved at indrette haven så de ikke generer.

Læs mere om dræbersnegle her!

 

anlægsgartner tilbud