Det er ved at være tid til grillfesterne I haven, og det betyder den skal til at vises frem, efter et halvt års forsømmelse, I hvert tilfælde hvis du er som mig og har fuldtids arbejde, samt minimum lyst til at grave, klippe, skære i halvfrossen jord, eller mens regnen siler ned. Dette er det smukke ved norden at det meste af havearbejdet gøres i de 3-4 måneder hvor det rent faktisk er muligt og de andre måneder kan jo passende bruges på at tjekke Odds og spiludvalg og hygge sig indendørs med at se på sport!

Ved første syn ser haven fin nok ud, græsset er i hvert tilfælde up to date og blevet trimmet, i løbet af foråret, ukrudtet er for det meste luget, og blomsterbedene er blevet gødet.

Det meste af det jeg i sin tid plantede købte jeg online i en butik der sælger alt til haven, det er for mig en fordel at gøre det på denne måde. Med 2-3 jobs og meget lange arbejdsuger er der desværre ikke altid tid, til at gå i plantager eller havebutikker fysisk.

Største udfordring er på dette tidspunkt hækken, denne forfærdelige skabning der adskiller haven fra de andre haver, giver læ, og holder andres dyr og børn ude, har i løbet af et efterår, en vinter og et forår med masser af sol og regn, groet fuldstændigt ud af kontrol, tror den er 4 meter høj på højeste sted, og dens grene stikker ud overalt i bedste troldeskovs efterligning.

Nogle bestiller en gartner til flere tusinde kroner, nogle vælger simpelthen at opgive, men jeg ser det som den ultimative udfordring i haven: Mand mod hæk.

Denne udfordring kræver den rette forberedelse, så det første jeg gør, er at se efter det rette udstyr. Stiger, sakse og hækkeklippere og sørger for alt er tip top.

Da skoene ankom kort efter bestillingen, var det med at finde den rette stige og det blev min wienerstige, der giver den ekstra sikkerhed i højden, når man leger med sakse. For at være 100% sikker, samtidigt efter at have inspiceret højden på hækken igen, valgte jeg at invitere en kammerat på besøg til BBQ & hygge i haven da jeg gerne ville udnytte dagen, samt have nogen til at holde stigen mens arbejdet pågik.

Efter 3 timers forholdsvist hårdt arbejde er hækken nu klar til sommerfester, hygge og fodbold i haven, resultatet blev ganske enkelt næsten helt perfekt kun hæmmet af mine kunstneriske evner der desværre ikke sælges online.

anl�¦gsgartner tilbud