Lækre krydderurter smager godt, er flotte at se på og giver en dejlig duft i haven.

Vi har talt med Per Asmussen fra GastroFun.dk og han har givet os tips til krydderurter og hvordan de skal bruges i dagligdagen i køkkenet.

“Før det første handler det om tilgængelighed. Hvis krydderurterne er i baghaven og du står i køkkenet og i sidste øjeblik gerne vil bruge af dine friske krydderurter, så får du dem ikke brugt. Derfor har jeg et højbed med krydderurter lige uden for mit køkkenvindue. Det betyder at nu bruger jeg krydderurterne dagligt, frem for et par gange om ugen.” siger Per.

Det er vigtigt ikke at sætte sine krydderurter ud for tidligt i foråret, da det øger risikoen for at de dør grundet frosten.

Hvis du er i tvivl om dine urter får nok vand, så kan du kigge efter på bladene. Er de store, så er det fordi at de skal bruge meget vand (f.eks. basilikum) og så er det en god ide at sikre dig at de bliver vandet.

Vi har samlet et par opskrifter fra GastroFun.dk hvor krydderurter/spiselige blomster indgår:

(c) GastroFun.dk

GastroFun er et medie/forum der har fokus på sous vide, dryaging/krogmodning af kød, bagning, hverdagsmadopskrifter og desserter

anl�¦gsgartner tilbud