Vinteren ligger som et tykt tæppe over Danmark, hvor det meste af landet oplever minusgrader i dag – og nattetimerne.   Det er ganske flot at se på den hvide glans som sneen bidrager med, men så snart sne og slud er forduftet, så er snakken anden, hvor mange haver ofte bliver forvandlet til de rene mudderpøle. De kræver derfor en kærlig hånd hvis de skal nå at stå klar til foråret.  Her kommer der nogle tips til, hvordan du gør haven forårsklar.

 

 

Mal stakit og terrasse på ny

Efter en hård vinter hvor frost og sne har gjort sit indtog på haven, hvor græsset, planterne og ikke mindst terrassen måske har fået en helt anden kulør.  Når vejret er godt er terrassen og have de to steder, hvor vi bruger allermest tid, da ingen gider at sidde inden for når vejret endeligt er godt.  Af denne grund er det også rarest, at netop disse to står indbydende.

Når haven skal klargøres, så handler det i bund og grund om, at gå systematisk til værks. Det kan ikke betale sig at plante nye frø, tidligt på foråret, da nogle plantearter ikke kan tåle for meget kulde. Derfor er det snarere mere hensigtsmæssigt at gå i gang med hegn og terrasse, i og med de ofte skal have behandling og maling af flere omgange.

Hvis man er indehaver af et stakit af træ, så vil det højst sandsynligt fremstå en smule grønligt eller brunligt efter sne og frost har lagt sig på dem over vinteren.

Den mest effektive måde, at få et stakit til at fremstå nyt er ved, at lakere det, men inden det skal det slibes, da man på den måde får jævnet træet og fjernet sprækker og revner, samt det grønlige, som oftest har lagt sig oven på stakittet efter en hård vinter.

Grunden til at stakit af træ ofte er hårdere ramt efter en hård vinter er ene alene af  den primære årsag, at deres flade grundflade gør det nemt for frost, at blive liggende.

Det samme gælder trin på stiger, så hvis man er indehaver af en træstige, så kan man lige så godt give dem en tur med. I nogle tilfælde kan det bedre betale sig, at købe en nye stiger, hvilket er muligt at finde her.

Køb nye planter

 Ofte skal der nogle helt nye tiltag til, for at haven får det ønskede udtryk til sommer.

Her kan det som haveejer være en god idé at købe nye havemøbler eller planter som man ikke har afprøvet før.  Det giver ikke kun haven et nyt udtryk, det er også en helt del nemmere end at skulle bruge en masse tid på at købe nye frø og plante om.  Er man alligevel ude i det scenarie, hvor der skal købes nye havemøbler, så kan man  lige så godt købe nogle viskestykker der passer til, hvilket man kan finde her.

 

anlægsgartner tilbud