Har du svært ved at finde ud af, hvordan du skal passe din have i vintermånederne? Fortvivl ej – der er nemlig flere ting, der kan klares i din have om vinteren, så du sørger for at holde din have i live. Disse ting kan du blive meget klogere på ved at læse med videre.

 

Ordn havens træer

Umiddelbart er der ikke meget havearbejde at lave om vinteren, fordi de fleste planter går i en form for hi og derfor ikke skal vandes og passes. Vinterperioden er dog en god tid, hvis du har nogle træer i din have, som du gerne vil af med. Om vinteren er det nemlig oplagt at fælde sine træer, fordi det på denne årstid er nemt at se, hvad man laver, fordi der ingen blade er på træerne. Derudover slipper du for en masse havearbejde, for når der ingen blade er på træerne, er der heller ingen at samle op efterfølgende. Er det et stort træ, du gerne vil fælde, så er det en god idé at få professionel hjælp til det, da det kan være superfarligt, hvis træet vælter en anden vej end forventet.

 

Ønsker du blot at beskære et træ, så sørg for at skære grenene af på den helt rigtige måde. Dette kan du gøre ved at lave et skråsnit, fordi grenene derved får en så stor sugeevne som muligt. Brug eventuelt en økse til dette, så enderne på grenen flækker lidt, og sugeevnen øges.

Husk at fodre fuglene

I vintermånederne kan det være hårdt for dyrene at finde mad, og her kan du især hjælpe havens fugle ved at stille mad og vand ud til dem. Har du ekstra overskud, kan du samle familien i køkkenet, så I selv kan lave foder til fuglene ud af palmin og forskellige frø. Dette er supernemt og kan være et hyggeligt søndagsprojekt, samtidig med at det har stor glæde for havens fugle. Har du ikke tid til selv at bikse med at lave fuglefoder, så er det supernemt at købe fuglefrø, som fås i de fleste supermarkeder.

 

Fjern sne, grene og blade

Hvis der falder meget sne, er det en god idé at gå en tur omkring i din have og fjerne sneen fra havens planter og træer. Den tunge sne kan nemlig give planterne et ordentlig tryk, som de risikerer at knække af. Det er især vigtigt, du fjerner tøsne, fordi dette kan være rigtig tungt, hvorimod almindelig frostklart og let sne kan skabe isolation til dine planter. Hvis du vil have dine træer og planter til at overleve vinteren uden at knække, skal du altså sørge for at fjerne den tunge sne fra dem. Har du ikke fået fjernet blade og grene fra efteråret, kan du med fordel gøre det nu, så din have står flot og er klar til at spire og springe ud, når den varmere tid kommer.

 

Pynt haven med solcellelamper

Selvom der findes en række flotte planter og buske, som blomstrer i vinterperioden, så er der ingen tvivl om, at det ofte er her, din have kan komme til at se grå og kedelig ud. Dette kan du for det første lave om på ved at anskaffe dig netop nogle af disse planter og buske, som er flottest om vinteren. For det andet kan du hurtigt og nemt gøre din have superhyggelig ved hjælp af solcellelamper. Solcellelamper lyser året rundt og kan holde i flere år i træk, fordi de er lavet af robuste materialer, som kan klare alt slags vind og vejr. Du kan altså hurtigt pifte din have op og skabe en superhyggelig stemning ved at sætte solcellelamper op forskellige steder rundt i haven. Med solcellelamper sikrer du altså en hyggelig stemning året rundt i din have selv på dage, hvor vejret er gråt.

anl�¦gsgartner tilbud