Overvejer du, om du skal have fjernet alger på taget, fordi du har en mistanke om, at de er skadelige? Faktisk er alger som udgangspunkt ikke skadelige, men har du et ønske om at få bugt med dem alligevel, fordi du ikke synes, det er pænt på husets tag, så læs med her.

 

Noget, som overrasker mange, er, at alger på et hustag er ganske ufarlige. De har absolut ingen indflydelse på tagets holdbarhed eller risiko for fugtskader. Så hvis det udelukkende er det, som du er nervøs for, så er det ikke løsningen. Men om taget trænger til en anden form for kærlig hånd, kan du få en fagkyndig til at undersøge det for dig. En professionel tagvirksomhed til at kunne hjælpe med dette er for eksempel Søften Tagrenovering.

 

Uanset hvad, så har de fleste husejere den holdning, at de gerne vil have fjernet algerne fra taget, fordi det ikke er et kønt syn, som man møder, når man ser huset udefra.

 

Forebyggelse af alger på taget

Hvis du sørger for at vedligeholde taget jævnligt – cirka en gang om året lyder anbefalingen – er der de bedste forudsætninger for, at algerne slet ikke kommer. Endvidere vil det være en fordel at fjerne eller i hvert fald beskære træer, som skygger på taget, da disse er med til at gøre taget fugtigt. Og fugtighed er noget alger elsker, så derfor er det bedst at få taget så tørt som muligt.

 

Derudover kan du få undersøgt om taget indeholder asbest. Hvis det er tilfældet, kan du bede en fra Arbejdstilsynet om at komme ud til dig og informere dig om behandling af alger.

 

Algerne er allerede på taget – hvad gør jeg?

Måske er du en af dem, som allerede har alger på taget og ønsker at få bugt med dem. Der er forskellige muligheder, du kan benytte til det.

 

  • Vand og børste
  • Godkendt middel til bekæmpelse af alger

 

Først og fremmest kan du fjerne alger i samlinger ved at bruge dine hænder. Dette er bedst, hvis formålet er at få taget pænere. Ved brug af vand og en blød børste kan du bekæmpe større angreb af alger. Er vand og børste ikke nok, så kan du bruge et middel til at få bugt med algerne. Det essentielle er dog, at midlet er godkendt – ellers er det faktisk en ulovlig handling ifølge Kemikalieloven.

anlægsgartner tilbud