Hvordan vælger du den rigtige trillebør ?

Hvad er den rigtige trillebør ? det kommer selvfølgelig an på hvad den skal bruges til. En trillebør bruges til at transportere tungt materiale rundt i din have, så som jord, grus, sand, sten og lignende.

Til blade, løv affald, luge affald, klippet græs eller andet let haveaffald kan det bedre betale sig at bruge et stykke presenning med snor i. Den kan du kan trække rundt i haven og samle det lette affald op.

Grunden til dette er bedre end en bør, er udover at der kan være mere affald på et stykke presenning end i en bør, så laver presseningen heller ikke spor i græsplænen. Hvis du kører rundt med en trillebør i haven vil der komme spor efter hjulet. Det kan diskuteres hvor meget det betyder, men det er aldrig godt hvis jorden bliver presset sammen i en græsplæne.

Det bringer os til den første vigtige ting du skal tage stilling til når du skal vælge en have bør, nemlig det er meget vigtigt at den har et oppustelig hjul, og ikke et massivt gummihjul. Udover at de massive hjul sætter dybere spor end de oppustelige, så gør de også at trillebøren føles meget tungere at manøvrere rundt med.

En anden meget vigtig ting er at stellet, som bære trillebøren, hjulet sidder på og som er en del af trillebørens støtteben, skal være skal være svejset sammen.

De billige trillebøre har stel der består af flere dele, som er sat samme med bolte og møtrikker.

Det virker meget godt det første stykke tid, men det holder slet ikke i længden, trillebøre er beregnet til tunge ting, en bør fyldt med grus kan nemt veje over 120 kilo, når den bliver kørt på et ujævnt underlag bliver den vredet fra hinanden.

Invester i en god bør, det er det eneste rigtige, du kan måske spare 200-300 kroner på at købe en af de billige, men så risikere du også at du skal købe en ny efter 1-2 år hvorimod  hvis du køber en i god kvalitet som de professionelle bruger, betaler du måske mere, men en professionel bør kan holde i rigtig mange år.

For at give et eksempel den professionelle bør jeg har har jeg haft i mere end 10-15 år, hvorimod jeg kan slide en af de billige hobby modeller op på 1-2 sæsoner. Klik her hvis du vil have en god og billig havebør.

anlægsgartner tilbud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *