En have kan blive det ultimative samlingspunkt for dig og dine nærmeste. Om det er baghaven, forhaven, kolonihaven eller gårdspladsen, der skal have et friskt pust, så kan du her finde vejen til en velholdt have. Der kan sommetider gå sport i at skabe en have med et eksklusivt udtryk.

Du skal være klar til at bekæmpe ukrudt og ubudne gæster i form af små kryb, men du kan udføre de forskellige processer velvidende om, at resultatet kan nydes til det fulde bagefter. Du skal kunne beundre og blive tilfreds med den hårde indsats.

Haven er det rette sted for dig, hvis du har en forkærlighed for sammensætningen af blomster og planter, eller hvis du er kendt for at have hovedet begravet i et ikonisk havemagasin på daglig basis. Her finder du inspiration til, hvordan du kan indrette med lækkert eksteriør?

Få grønne fingre med havearbejde

Haven er et unikt fristed, der skal være indbegrebet af afslapning. Det er et sted, som kan repræsentere din personlige stil. Det er især med plantningen af blomster og planter, at du kan skabe dit eget ydre udtryk. Ligeledes kan du med havemøbler gøre haven både funktionel og flot. Det kan også være, at du drømmer om en selvforsynende have?

Uanset om du har gang i mindre eller større tømreropgaver, opsætning af højbede eller blomsterkasser, lægning af fliser, slåning af græs eller andet haveservice, der kan løfte stedet til nye standarder, så kan du få grønne fingre ved hjælp af både komplekst og enkelt havearbejde.

Du bør, når havearbejdet bliver for hårdt i det enten kolde eller varme vejr trække dig indendørs. Her kan du læse en bog, finde online bingo frem på din foretrukne elektroniske enhed eller tænde for flimmerkassen imens, at du smider benene op i sofaen. Det er velfortjent efter det fysiske arbejde.

Husk havens behov under forskellige vejrforhold

Den optimale have kan være en udfordring at komme i mål med. Dette gælder især klimaets udfordringer, der har stor betydning for, hvordan haven udarter sig. Det er skiftevis vedligeholdelse og optimering, der har behov for opmærksomhed før, at det går op i en højere enhed. Din have har behov for vidt forskellige ting, når den skal gøres klar til henholdsvis:

  • Sommer
  • Efterårs
  • Forårs
  • Vinter

Det giver sig selv, at når sommeren melder sin ankomst, så er det tid til at hive det udstyr frem, der har stået i vinterhi. Derudover når haven gøres efterårsklar og forårsklar, så skal buskene og træerne klippes til og bladene fjernes fra græsplænen, så der ikke dannes mos eller skimmel. Der findes andre tips og tricks til at holde haven i live på bedste vis.