Sommeren nærmer med hastige skridt, og de fleste glæder sig over de lyse og solrige dage. Det betyder også, at det snart er tid til at nyde solen i baghaven, plante nyt i urtehaven og lue i bedene. Der skal dog lægges lidt manuelt arbejde ind. Hvad enten du bare skal trimme græsplænen og luge lidt ud, eller du har planer om større projekter er forårsmåneder det perfekte tidspunkt at begynde. Så har du god tid til at gennemføre projekter og få det hele på plads. Denne artikel giver inspiration til hvordan du gør haven klar til sommeren. 

Nye bede 

Et godt sted at starte når haven skal gøres klar til sommeren er med bedene. Uanset om du i forvejen har blomsterbede, en urtehave eller højbede, eller om du gerne vil anlægge nye bede, så kræver det en udstyr og knofedt. Afhængig af størrelse på din have, og størrelsen på de bede du vil anlægge, kan det kræve større gravemaskiner til at grave og flytte jord og muld ud og ind ad haven. Så lej en minigraver, hvis du vil have det allerbedste resultat og gøre dine havedrømme virkelige. Du kan også finde mere information om maskinudlejning i Nordjylland så du kan blive klar til dit næste have- eller byggeprojekt. 

Giv græsplænen en kærlig hånd 

Græsplænen udgør størstedelen af de fleste haver og er noget af det første man lægger mærke til. Der er ikke noget mere indbydende end en flot, grøn og frodig plæne. Derfor er det også vigtigt at give græsplænen en kærlig hånd som en del af sommer forberedelserne. Find plæneklipperen frem, og klip græsset til en god højde. Overvej også at give plænen en omgang gødning hvis det er nødvendigt. Hvis du vil kan du også lade områder af plænen gro mere vildt, så insekter og dyr også trives i haven. I disse områder kan du også plante blomsterfrø og nyde de smukke farver og insekterne det vil tiltrække. 

Beskær og klip

Forårsmåneder er også det perfekte tidspunkt til at beskære og klippe. Det gælder både buske, hække og træer, der skal være sunde og flotte til sommeren og starten på have- og grill sæsonen. Det er for eksempel nu, at du burde beskære roserne, så der kan vokse nye og sunde skud frem. Mange vælger også at klippe hækken om foråret, da den sandsynligvis har fået lov til at vokse mere eller mindre frit hen over vintermånederne. Det kan også være, at der er grene der skygger for terrassen eller hængekøjen, som skal skæres ned for at gøre haven klar til sommeren.