Et hegn til haven er sådan set en ret simpel lille foranstaltning, og så alligevel ikke. Betydningen af hegnet og dens historiske symbolisme har forandret sig de sidste par hundrede år. I gamle dage helt frem til det slutningen af 1800 tallet var hegnet, dysen eller hvad man nu brugte til at indhegne haven af en helt anden karakter. Man beskyttede så at sige den ordnede natur mod den kaotiske natur og alle dens uforudsete faktorer.
I det moderne projekt gik mennesket op mod naturen og forsøgte at beherske og besejre naturen. Det er hvad det berømte billede til højre af vandringsmanden udtrykker. Det moderne menneske sejrede ad helvede til, og i dag er naturen noget man indhegner og beskytter. Naturen er ikke noget skræmmende stor fremmedt der omgiver os og truer os, nej det er derimod noget vi indhegner og beskytter mod fremmede og former i vores eget billede.
Nok historisk sludder om hegn til haven…
Vi har på denne underside samlet en række forskellige bud på hvordan en have kan indhegnes. Om der er tale om raftehegn, stakit, pileflet hegn eller gedigne plankeværk, så har vi information og artikler om det her på siden. Hvilken type hegn du skal have er først og fremmest et spørgsmål om økonomi, smag og hvor meget tid du vil bruge på at bearbejde hegnet til haven efter, at det er opstillet.
Læhegn i haven
Her har vi et eksempel på en af de slags hegn, som er utrolig populær i Danmark. Der er tale om et helt klassisk læhegn, der både skærmer for solen og for ikke inviterede øjne.
Det koster i skrivende stund mellem 400 til 450 kroner per del.
Delene kommer i to størrelser 180×150 cm og 180×180 cm. Tryk på dette link og meget mere om læhegnet og andre hegn hos 10-4.
Nedenfor er der et par andre hegnsforslag: