Går du og drømmer om et haveskur, der kan rumme alle dine haveredskaber, eller et hegn, der kan holde naboens blikke ude? Det kan være svært at afse pengene til større haveprojekter, og hvis man ikke har muligheden for at spare op, er en mulighed at låne penge til projektet. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke bør låne flere penge end nødvendigt og at du skal kunne betale lånet tilbage indenfor den aftalte tid. Til et haveprojekt kan et forbrugslån være en idé, for eksempel lån 3000 kroner, som er rigeligt til et lille redskabsskur eller et hegn.

Lån til et nyt projekt i din have

Haveprojekter kan være en stor investering, og det er  ikke alle, der har råd til at finansiere et nyt hegn eller skur. Derfor kan du overveje, at tage et forbrugslån til at finansiere dit projekt. Med et forbrugslån betaler du lånet af med et bestemt beløb hver måned typisk over 1-5 år. Det er dog altid vigtigt, at lægge et budget, før du tager et lån, så du er realistisk omkring, hvor meget, du kan betale af. Derfor er det vigtigt, at du undersøger markedet grundigt inden du tager et forbrugslån.

Sammenlign priser på lån

Når du skal sammenligne priser på lån, så er det vigtigt, at du tager højde for alle de omkostninger, der er forbundet med lånet. Dette gælder både renter og  gebyrer. Du skal altså ikke kun se på årlige omkostninger, ÅOP, men også eventuelle gebyrer for at optage lånet eller afdrage på det. Nogle udbydere har f.eks. et gebyr for at indfri lånet før tid, mens andre ikke har dette gebyr. Derfor kan det være en god idé, at undersøge, hvilke gebyrer der er forbundet med de forskellige lån, inden du optager et. På denne måde kan du finde det billigste lån til netop dit behov.

Hvilken type lån skal du vælge?

Der er flere forskellige typer lån, man kan vælge mellem, hvis man skal finansiere et haveprojekt: f.eks. forbrugslån, realkreditlån eller lån i din bank. Når du låner i din bank er det ofte en lang proces, hvor lånet kan risikere ikke at blive godkendt. Et realkreditlån kræver typisk at du ejer dit hus, da lånet gives på baggrund af fast ejendom. For at tage et forbrugslån skal man have en fast indkomst og ikke stå i RKI. Du skal bare sætte dig godt ind i, hvilket lån, der er det rete forbrugslån til dine behov og så ansøge om lånet online.