De varme sommerdage har fået mange af os til at bruge ekstra tid i haven. Mange har beskæftiget sig med at komme ukrudtet til livs, beskære hæk, plante planter osv. Under kampen for den perfekte have, er det måske ikke altid du får mærket efter, hvor meget din krop kan holde til.

Meget havearbejde kan nemlig være slidende for kroppen, især når du graver, løfter, bøjer, knæler og trækker. Det er derfor vigtigt at tage hensyn til din egen krop, mens du plejer og ordner haven, så du ikke får overbelastet dele af kroppen.

Derudover er det også vigtigt at have respekt for både solen samt eventuelt ukrudtsmiddel og lignende. Dette udgør nemlig også en farer og det er derfor vigtigt at tage forbehold for. Det er altså vigtigt at du passer godt på dig selv, så du får mest muligt ud af havearbejdet.

I denne artikel får du indsigt i, hvordan du passer bedst muligt på dig selv under havearbejdet.

Pas på din ryk

Når du udfører gravearbejde i haven, lægger fliser eller hiver ukrudt op, udsætter du din ryg for hårdt fysisk arbejde. Det er derfor vigtigt at tage den med ro og ikke overbelaste den. Tag pauser når du har behov for det, og sørg for at fokusere på at spænde op i ryggen og at bevægelserne er korrekte, hvis du udfører hårdt fysisk arbejde.

Når du eksempelvis løfter en tung genstand eller en spade fuld af jord, skal du dreje hele kroppen – fødder, skuldre, hofter. Sørg desuden for at holde dig tæt på det du løfter og se direkte på det. Hold ryggen så lige og lang som muligt, og bøj fra hofterne og hold knæene svagt bøjet. På den måde belaster du ryggen mindst muligt.

Hvis uheldet er ude, så få stukket godt ud og lav nogle øvelser for ryggen. Du kan eventuelt tage noget smertestillende eller noget CBD-olie, der kan lindre smerten. Klik her for mere information omkring CBD. Du bør dog kontakte din læge, hvis det står alvorligt til.

Faren for ukrudtsmiddel

Hvis du har med kemikalier at gøre i dit havearbejde, er det utrolig vigtigt at være opmærksom på produktvejledningen. Nogle pesticider, ukrudtsdræbere og gødning kan være farlige, hvis de bruges forkert. Tag derfor altid dine forholdsregler og brug handsker, beskyttelsesbriller, lange bukser osv. så du er på den sikre side.

Men det er selvfølgelig at fortrække helt at holde sig fra farlige kemikalier, så både vores natur og dyrebestand skånes.

Hav respekt for solen

Hvis du opholder dig meget ude i haven i løbet af varme sommerdage, er det vigtigt at drikke rigelig med vand og tage hyppige skyggepauser for at forhindre overophedning. Hvis du opholder dig for længe i solen, kan du nemlig få solstik og hedeslag.

Mange opfatter slet ikke at de er ved at dehydrere og fået for meget sol, før det begynder at blive alvorligt. Sørg derfor for at drikke med rigeligt vand, ifør dig solhat, og masser af solcreme, så du ikke bliver solskoldet.

anlægsgartner tilbud