Reklamation: Indhold kan være sponsoreret i denne artikel

Græsslåning kan være hårdt arbejde. Specielt på de varme sommerdage, kan det være en svedig omgang at gå rundt med plæneklipperen, og med tanke på at græsset skal klippes 1-2 gange om ugen hen over sommeren, så bliver der brugt en del timer på det.

De timer kan man sagtens bruge på noget mere spændende, og enhver husejer ved, at der er en masse andre opgaver at tage sig af i løbet af sommeren.

Photo

En robotplæneklipper slår græsset for dig

En robotplæneklipper slår græsset for dig, og sørger for at din græsplæne altid er fin og nyklippet.

Robotplæneklipperen kører automatisk henover dagen, og stille og roligt bliver hele plænen slået. Robotten klarer hele arbejdet, og du skal ikke sørge for noget som helst selv.

Mens robotplæneklipperen slår dit græs, kan du slappe af i skyggen med din computer eller din telefon i hånden, hvor du kan spille et sjovt spil på mariacasino.dk eller se en god film på Netflix.

Hvordan virker en robotplæneklipper?

Inden robotplæneklipperen kan begynde at slå græs, skal den vide hvilket områder, den skal klippe – og naturligvis hvilke områder, den ikke skal bevæge sig ind på.

Man afgrænser området, der skal klippes med et kabel, som man lægger ud i kanten af plænen. Når robotplæneklipperen nærmer sig kablet ved den, at grænsen er nået, og den vender derfor om og kører en anden vej.

Alt efter hvordan din have er indrettet, kan det godt tage nogle timer, eller måske en lille dags tid, at få placeret kablet rigtigt. Heldigvis er det en opgave, der kun skal udføres én gang.

Hvis der er blomsterbede som plæneklipperen ikke må køre igennem, så skal de også afgrænses med kablet.

Når kablet er lagt ud, skal du vælge en god placering til ladestationen. En robotplæneklipper kører automatisk tilbage til ladestationen, når den er ved at løbe tør for strøm, så den oplades inden, den skal ud og arbejde videre.

Ligesom en almindelig plæneklipper kan en robotplæneklipper ikke komme helt ud i kanterne, så du skal stadig have fat i din græstrimmer engang imellem.

Fordele ved en robotplæneklipper

Udover den åbenlyse fordel ved at du ikke længere selv skal slå græs, er der flere andre fordel ved en robotplæneklipper.

  • Robotten er støjsvag og larmer ikke tilnærmelsesvis så meget som en benzindrevet plæneklipper
  • Personer med allergi slipper for kontakt med græsset
  • Nem installation som klares på nogle timer
  • Den hyppige græsklipning styrker græsset, og mos vil gradvist forsvinde

Når sommeren er forbi, skal du rengøre robotten og stille den i tørvejr vinteren over, så den er klar til den næste sæson.

 

anlægsgartner tilbud