Sommeren er lige rundt om hjørnet, og det betyder, at det er tid til at gøre haven sommerklar. Efter en lang vinter, hvor man ikke har brugt sin have særlig meget, kan den godt se noget kedelig ud og trænge til lidt hjælp. 

Så hvis man gerne vil nyde sin have til fulde til sommer, er det nu, at man skal gå i haven og gøre den klar. Her er tre nemme tips, som du kan følge, så din have kan blive sommerklar, inden sommeren for alvor starter. 

Læhegn

Når man bor i Danmark, er det en kendsgerning, at sommeren ofte er kort, og man får ikke mange sommerdage i løbet af et år. Dette kan ændres med Rionet, der er oplagt til at lave et espalier hegn ud af planter, da det egner sig godt til, at slyngplanter og klatreplanter kan vokse op af det. 

For ved at skabe nogle læsteder i haven, kan man forlænge sin sommer lidt. Ofte er det nemlig vinden, der gør, at det føles koldt at sidde i haven. Man kan både købe de traditionelle læhegn, men hvis man gerne vil have et, der passer bedre ind i haven, kan man med rionet lave et espalier hegn ud af planter. 

Hvis man ønsker at lave et hegn ud af rionet, kan man købe træ- eller stålstolper, så man får et stabilt hegn, der kan holde til den danske blæst. Med rionet kan du dermed skabe det læ, som din have måske mangler. 

Gode havemøbler

Havemøbler kan nemlig gøre en kæmpe forskel på, hvor meget man bruger sin have om sommeren. Der er ikke nogen, der har lyst til at sidde i en ubehagelig stol en hel dag bare for at sidde i haven. 

Hvis man ikke i forvejen har gode havemøbler, og hvis man gerne vil bruge sin have noget mere til sommer, kan det være en god ide at overveje at købe nogle nye havemøbler. Man vil uden tvivl opleve, at man er meget mere tilbøjelig til at sætte sig i haven, hvis man har nogle gode havemøbler. 

Bærbuske og grøntsager

Der er ikke noget mere lækkert om sommeren end grøntsager og frugter fra ens egen have. Hvis man gerne vil have sine egne frugter og grøntsager til sommer, så er det nu, man skal til at plante dem. Hvis man ikke har særlig meget plads i haven, kan man stadig sagtens plante nogle grøntsager eller en bærbusk i haven, som man kan få stor glæde af i sommermånederne.