Med et drivhus i haven eller på terrassen kan du ikke blot dyrke masser af grønsager, frugter og krydderurter. Et drivhus kan nemlig også skabe basis for mange andre anvendelsesmuligheder. Vi dykker i denne artikel ned i drivhusets mange facetter og muligheder.

Et væksthus

Et drivhus findes i mange afskygninger, men grundlæggende er det et simpelt, men stærkt skelet, der holder vægge og tag af glas, der tillader lys at trænge ind. Drivhuset sørger for at skærme for dårligt vejr, så tomater og agurker kan vokse under de bedste betingelser.

Et drivhus giver dine planter optimale forhold at spire og gro under. Planterne får herinde lys og varme på et helt andet niveau end planter på friland. Det betyder, at du har en længere vækstsæson, og at du kan få glæde af mere eksotiske grønsager og frugter som ferskner, auberginer og kiwier.

Et uderum

Et drivhus skærmer ikke kun planterne for regn og blæst. Det kan også give dig ly og læ, hvis du har lyst til at nyde lidt ro og fred ude i din have. Med et drivhus kan du nemlig komme helt tæt på naturen og det i al slags vejr. Det kræver blot, at du indretter drivhuset med en bænk eller et cafésæt. Du kan også indrette med lidt blomsterkrukker og en lyskæde, og pludselig har du et hyggeligt og rart uderum, som du kan benytte i alle årets forskellige årstider.

En udestue

Ikke nok med at et drivhus kan være et uderum, så kan det også fungere som en udestue eller et ekstra rum til huset. Det kræver lidt planlægning og et par økonomiske investeringer, men når forberedelserne først er plads, har du en udestue, som inviterer til mangeartede aktiviteter og anvendelsesmuligheder.

Hvis du sørger for at få drivhuset opvarmet i de kolde måneder, får du et ekstra rum, som kan benyttes som udestue, kontor eller et roligt sted til læsning og fordybelse. Det handler blot om at se drivhusets mange muligheder og få det indrettet korrekt.

Opbevaringsplads

I drivhuset kan du udnytte pladsen om vinteren, hvor planterne ikke optager al pladsen. Du kan opbevare dine havemøbler og din parasol i læ for nedbør og blæst. Du har også her mulighed for at sætte dine sarte planter et frostfrit sted. Dog skal du være opmærksom på at isolere, hvis temperaturen skulle komme et godt stykke under de nul grader.