I dag bruger vi computer og telefon i langt de fleste situationer. Men hvad gør man, hvis man har brug for et effektivt trådløst internet i haven?

Måske skal du holde en havefest, hvor du gerne koble trådløse højtalere til. Eller måske har du bare brug for at kunne arbejde, høre musik, læse nyheder eller spille online spil på casino eller sportsbetting apps, såsom Unibet.dk mobil, når du hygger i haven. Der er intet mere irriterende end en ustabil forbindelse, hvor musikken hakker eller spillet bliver afbrudt. Under alle omstændigheder kan det være rart med en løsning, hvor man kan koble sin telefon eller bærbare computer op til et trådløst internet i haven. Men hvordan gør man det mest effektivt?

Først og fremmest skal du have et trådløst adgangspunkt, som kan tåle at sidde udenfor. Det er vigtigt at sikre sig, at det er lavet til at kunne klare det danske vejr med kraftige regnskyl og meget vind. Herudover skal det sidde et sted, hvor strømtilførelsen er enkel, da det ikke altid er muligt at finde et strømstik, så adgangspunktet er bedst muligt placeret. Den skal både have en god hastighed og rækkevidde, så du kan streame film, musik og spil uden problemer. Det kræver, at den har en dataoverførsel på mindst 150 mb/s og understøtter poE (power over Ethernet), hvilket betyder, at den ikke skal have et strømkabel i sig. Med hensyn til adgangspunktet kan du enten oprette et nyt adgangspunkt, som dine enheder kan logge på, eller hvis der for eksempel er en garage eller et lysthus placeret i haven med strømtilførsel, kan du placere et adgangspunkt hvert sted og lave en bro, hvor de peger mod og understøtter hinanden.

Du kan også vælge at lave et retningsbestemt adgangspunkt, hvor den peger mod det område i haven, hvor du ønsker den bedste dækning. Hvis du gerne vil have internet flere steder, kan du opsætte flere adgangspunkter og koble dem sammen. Ingen af løsningerne stiller krav til din nuværende router: Du skal blot sætte et kabel i routeren og koble den sammen med adgangspunktet. Det virker måske som en selvmodsigelse at bruge kabler til at få et effektivt trådløst internet, men det er rent faktisk den bedste måde at sikre et hurtigt internet uden forsinkelser.

Sådan styrer du dit internet udenfor

Med så mange adgangspunkter kan det også være godt at opsætte et centralt styringssystem. Du kan faktisk få et cloudsystem, som du kan tilgå derfra, hvor du befinder dig. Fordelen ved at du bruger et sammenhængende styresystem er, at alle dine adgangspunkter kan sende fra det samme trådløse netværk samt at brugerne ikke skal logge af og på nye netværk, hver gang de bevæger sig til en anden ende af haven. Når du først har valgt et styringssystem, kan du sådan set tilføje adgangspunkter i det uendelige, hvis du ønsker at styrke signalet eller forlænge det trådløse signal til en anden del af haven.

anlægsgartner tilbud