Selvom det måske ikke er det første, man tænker på, når der skal indrettes have, så kan det være rigtig hyggeligt med et lækkert loungeområde. Det er især perfekt til sommerdagene, hvor man kan slappe af i haven med en god bog eller en film på sin tablet. Hængeparasoller kan være praktiske, hvis man gerne vil sidde lidt i skygge.

På sommeraftener kan man invitere venner og familie til en drinks i havens loungeområde. Når alle pakker sig ind i et vattæppe, kan man snakke sommernatten lang.

Find den perfekte placering til dit loungeområde – det skal være et sted, hvor du kan nyde solen og have udsigt til haven.

Loungeområdet er typisk et af de steder, hvor man kan finde ro og hygge sig. Det er her man kan slappe af med en bog eller avisen, og nyde solens stråler på en varm sommerdag. Derfor er det vigtigt, at loungeområdet har en god placering. Det skal helst være placeret så man har udsigt til haven, samtidig med at der er plads til at nyde solen.

Indretning af havens loungeområde

Der findes et hav af muligheder for, hvordan man kan indrette sit loungeområde. Man kan for eksempel starte med at finde nogle lækre havemøbler, som passer til stilen i haven. Dernæst skal der findes en passende plads til området – enten ved at lave en terrasse eller blot ved at sætte et hjørne af græsplænen af. Til sidst skal der selvfølgelig hænges pynt og belysning op, før området er helt færdigt.

Vælg behagelige møbler

Når man skal vælge møbler til loungeområdet, så er det vigtigt at tænke over hvilken funktion de skal have. Skal det være en sofa, man kan ligge og slappe af i, eller skal det være en stol man kan sidde godt i? Der skal sandsynligvis stå et havebord eller et lille sidebord, hvis man gerne vil byde sine gæster på drinks og snacks. Det kan også forlænge en aften i haven, hvis man har lidt madvarer med ud. En dejlig varm Irish Coffee med eller uden alkohol vil også gøre de fleste gæster godt tilfredse. 

Møbler til brug i haven skal være slidstærke, hvis de skal stå ude i al slags vejr. Hvis man har et skur i haven eller en overdækket terrasse, kan møblerne dog være lidt mindre robuste. Lige meget hvilke møbler man vælger, så er det vigtigt at tage hensyn til den plads man har i loungen.