Sommeren kommer snart, og vejret er allerede begyndt og ændre sig. Dette betyder også, at det er tid til at gøre haven klar til sommer. Når varmen begynder og komme, er det som regel udenfor, at man bruger det meste af sin tid og især i haven. Men hvordan gør man sin have sommerklar, og hvor skal man starte? Du vil i dette indlæg blive introduceret for nogle gode tips, som kan hjælpe dig med at gøre din have sommerklar. 

Græsplænen

Den første ting du skal tænke på, når du gerne vil have din have sommerklar er græsplænen. Græsplænen kommer til at se træls ud i løbet af efteråret samt vinteren, hvilket er derfor, at du skal starte her først. – Hvis du derimod er flyttet ind i et nyt hus, og du trænger til en helt ny have, så kan du med fordel se pris for en have her -. Mos, blade og grene skal fjernes fra græsplænen, og dette kan gøres med en rive. Derefter skal græsset slås, og du må helst ikke klippe det under 3-4 centimeter. 

Klippe hæk

Når du har fået styr på din græsplæne, kan du tage det næste skridt og klippe din hæk. Du kan med fordel også beskære nogle af træerne i haven, hvis dette trænger. Dette er hårdt arbejde, men hvis haven skal gøres sommerklar, er dette en nødvendighed. Herefter kan du med fordel luge ukrudt samt plante nye blomster, som vil give haven lidt liv. Blomster giver altid din have duften af sommer, og så ser det bare ekstra godt ud med nogle farverige blomster. Når du har fjernet ukrudt i bede og i mellem terrassefliserne samt plantet de fineste blomster og planter, vil din have se flottere samt mere indbydende ud. 

Rengør havemøblerne

Det sidste skridt der skal til for, at du får en flot, livlig samt indbydende terrasse er bundet af  hvordan dine havemøbler fremstår. Da de højest sandsynlig har stået gemt væk i efteråret samt vinterperioden, trænger de helt sikkert også til en god rengøring. Du kan herved og pifte dem lidt op, ved en omgang maling. Hvis du herved også trænger til nogle nye hynder til havemøblerne, så kan du med fordel købe nogle, som giver mere liv og sjæl til din haves indretning. Du kan også vælge og pifte dine egne hynder op, med et nyt betræk. Dette giver dig mulighed for at sætte dit eget præg på den udendørs stemning, og derudover er det også noget, at du kan gøre for få penge. 

anlægsgartner tilbud