Kompost te

Hvis du ønsker en dejlig have, skal du have en spand vand og noget haveaffald. Denne simple opskrift er alt hvad du behøver for at vokse sunde, smukke planter hele sommeren lang. Det trick til denne opskrift er, at du er nødt til komposte dit skrald først. Kompost og vand er de eneste ingredienser, du har brug for at skabe en stærk plante supplement kendt som kompost te.

Kompost i haven nærer din jord, hvilket igen vil belønne dig med stærke planter, der er bedre i stand til at afværge hårde tider og sygdomme. Kompost forbedrer jordens struktur og dræning. Den kan også anvendes som et gødningsstof eller en barkflis og forbedrer jordens evne til at absorbere vand.

Kompost te giver de samme fordele til en plante som normal kompost, men det stopper ikke der. Ikke alene kan kompost te påføres på jorden omkring planterne som almindelig kompost, men det kan også sprøjtes på bladene. Når det sprøjtes direkte på bladene, så øger det mængden af ​​næringsstoffer til rådighed for planten og bidrager til at bekæmpe bladsygdomme. Det vil endda kunne øge næringsværdi og forbedre smagen af ​​grøntsager.

Der er mange forskellige måder at gøre kompost te, men de fleste opskrifter kan sammenfattes ved at sige, hvis du blander kompost i vand, så får du kompost te.

Brug af regnvand er den bedste måde at lave kompost te, men du kan komme af med vand fra hanen, hvis regnen ikke lige er tilgængelige. Tappet vand indeholder som regel nok klor i det at dræbe alle de gavnlige bakterier, så det er bedst at lade det stå og hvile i et par timer, før du bruger den.

Den hurtigste og nemmeste måde at konstruere kompost te er med en gammel sok fyldt med kompost. Smid det i en spand med vand og lad det stå en dag, og så har du lige lavet kompost te. Der er helt sikkert mere komplicerede måder at lave te mere effektiv som ved hjælp af luft sten eller et fiske akvarium bolbler til at fodre blandingen nok ilt, men den gamle sok i en spand metoden virker faktisk fint. Nogle mennesker tilføje melasse til mix og der er mange andre hemmelige hjem opskrifter. Men du vil gøre fint ved hjælp af en sok fyldt med kompost og en spand vand. Og faktisk så er brugen af sokken frivillig, hvis du ikke har nogen, så kan du altid bare bruge en sprøjte.

Hvis du har brug for mere end et par spande af te, så brug en skraldespand eller lignende.

Når du har brygget et par partier og er tilfreds med de resultater, hvorfor så ikke prøve med iltet kompost te? Du bliver nødt til at fodre din blanding en konstant tilførsel af ilt, så en gennemboblingsrør vil være påkrævet. Du er nødt til at holde det iltet, så der ikke vokser skadelige patogener. Nogle populære ingredienser til at føje til boblende kompost te er lucerne, fisk emulsion, pulveriseret tang, majsmel, grøn sand og meget mere. Brug ikke gødning. Kompost te bør ikke anvendes som en bladspray hvis du dyrker af grøntsager og hvem ønsker gødning flyder rundt i deres spande.

Spørg en fritids gartner om kompost og chancerne er, de vil fortælle dig det kraftfulde ting med en masse forskellige anvendelser. Men spørg en fuldtids gartner om kompost og de vil sandsynligvis fortælle dig, at det er den vigtigste ingrediens, når de bruger kompost te.