Roser

“Hvad er der i det navn? Det, som vi kalder en rose / Som får ethvert andet navn til  at dufte så sødt. ” Sådan skrev Shakespeare om roser.

Fra de dage af Romeo og Julie til moderne tider, har en rød rose været synonymt med kærlighed. I dag roser er populære over hele verden. Men i de indledende faser, voksede roser rigeligt kun i Centralasien. Perserne og egyptere, der senere udviklede en kultiveret sort, opdagede de vilde roser.

roser

Rosen som politisk symbol

En rød rose holdt i en persons hånd er et figurmærke til socialismen og socialdemokratiet. Senere flere andre europæiske og sydamerikanske socialistiske partier også accepteret dette ikon. I græske og polske sprog ordet rose sig selv betegner farven rød.

rose i sammenhængDer er en række af berømte røde rose sorter. Disse omfatter Lancasters røde rose, som måske er den første dyrkede rose sort og hybriden, kaldet ‘Mister Lincoln’. Røde roser er en hyppig valg for romantiske datoer og Valentins Dag buketter. Hvis en person ønsker et unikt element i en gave, så er en rød rose plante i sig selv en fantastisk detalje.

 

Rosen i kategori

Røde roser er tilgængelige i forskellige kategorier. Disse sorter omfatter engelske roser, klatreroser, busk roser, udestående hybrid roser og rosenbuske. Dog bør man være opmærksom på, at røde rosenbuske og buske kan være underlagt sygdomme. Disse lidelser kan omfatte forekomst af sorte pletter på blade eller blomster, der ikke åbner eller er deformeret, når de åbner. Brug af orthene eller malathion spray kan være nyttige i at holde en rød rose have uden problemer.

Der er mange følelser involveret i at give røde roser i gaver. Disse kan omfatte udtryk for kærlighed, storhed, tapperhed og beundring. Andre årsager, der gør at man modtager røde roser omfatter bedste ønsker, påskønnelse, oprigtighed og lidenskab.

 

Tips til Roser

I den tørreste hvideste strækning af smertens uendelige ørken, mistede jeg min fornuft og fandt denne rose. – Rumi

De gamle muslimske digter, jurist og teolog, Jalal ad-Din Muhammad Rumi faldt ikke over den allerførste rose tilbage i det 13. århundrede Persien, men han har sikkert udødeliggjort den på gribende vis i hans forfatterskab.

Roser menes at være opstået i det gamle Persien, men deres dyrkning hurtigt spredt over den nordlige halvkugle, først fra Kina til Europa og endelig til Nordamerika. Rose entusiaster gennem tiden og geografi har hjulpet med at udbrede dyrkning og tilbedelse af denne arrestingly dejlige blomster til det punkt, at i dag er der mere end 20.000 sorter til rådighed.

Dagens roser køre farveskala af farvespektret. Roses kommer i alle farver, herunder de flygtige blå og sort dem, der har forfulgt steg opdrættere for aldre. Alle nuancer af hver farve er repræsenteret, også med mange rose blomstrer sportslige flere farver eller nuancer.

Disse fortryllende anlæg er blevet kultiveret til at vokse lige og høj eller over skråninger og hegn. Nogle roser gror tæt ved jorden, mens andre bliver dyrket i buske. Mange rosenbuske blomstrer en gang – enten i foråret eller sommeren –  andre blomstrer igen i efteråret, og helt andre stadig blomstrer fra tidligt forår til vinter frost.

Mangfoldighed side, et par rose havearbejde tips kan forbedre din rose-voksende succes.

Plantning er det første skridt til at overveje, når opstille en liste over rose havearbejde tips. Folklore fortæller os at plante blomstrende planter når månen er i en voksning fase. Faktisk alle planter, der producerer deres mest ønskelige vækst over jorden siges at være bedst plantet i den tid månen vokser ind i sin største, mest synlige, fase.

(Til gengæld plante gulerødder, kartofler og andre planter, hvor underjordiske indsats er mest ønskeligt, når månen er aftagende, eller bliver mindre synlige.)

Trim dit hår, kan du besøge din frisør eller kam din hund dagen før plantning dine roser. Det, en anden af ​​folkloristiske Rose havearbejde tips, sikrer, at du har en smule hår til at blande i med jord, hvori du planter dine roser. Nedbrydende hår siges at levere fremragende gødning til blomstrende roser.

Sunshine er en af ​​de vigtigste steg havearbejde tips. Sørg for at plante dine roser, altid under deres sovende fase, på et sted, hvor de kan få på leasing seks timers fuld sol hver dag.

Rose havearbejde tips omfatte træer, også. Hold dine roser væk fra trærødder, især løvfældende træer eller de vil aflede jord næringsstoffer fra dine sultne roser.

Roser brug for masser af plads til at indånde frisk luft, så sørg for masser af plads omkring dine roser. Svampeinfektioner kan være et vedvarende problemer for roser, men hvis der er masser af plads omkring roserne vil der skabes en god luftcirkulation, som afhjælper dine rosers svampeinfektioner.

Bladlus elsker dine roser lige så meget som du gør. Du kan prøve at tiltrække mariehøns til din have og dermed også til dine roser. Mariehøns spiser nemlig gerne dine bladlus, lige så meget som bladlusene gerne spiser dine roser.

Rød rose