Havehegn

Privatlivets fred og ly er to vigtige ting i haven. Sidstnævnte er ofte et problem i haver som er udsat for kolde fremherskende vinde. Begge disse punkter er vigtige, ikke blot for gartneren selv, men også for planterne i din have.

 

Nyplantninger kan blive alvorligt beskadiget af kolde vinde og store regnskyl kan forårsage en stor rod forstyrrelse. Selv om privatlivets fred og huslæ kan leveres af træer og buske, så har hegn også en vigtig rolle at spille.

 

Valget af hegn må aldrig ske let, men derimod er det vigtigt med seriøse overvejelser med hensyn til dens udseende og konstruktion.

 

Holdbarhed er meget vigtig. Et hegn er kun så stærkt som dens støtter. De fleste hegn er forsynet med stærke bindinger, som regel 10-15cm per kvadrat. Disse er ekstremt stærke. Holdbarheden af træ afhænger også forebyggelse af råd, og medmindre cedertræ bruges, skal alt træ skal behandles med et passende konserveringsmiddel. Det skal have lov til at suge ind i træet i flere uger før planterne er sikret.

 

 

Typer af hegn

De mest populære typer af hegn er købt som enheder eller paneler. Normalt de er fra 1,5-1.8m i længden med højder varierende fra omkring 90cm-1.8m. Et fast eller tætte hegn er, som navnet antyder, en konstruktion, der består af opretstående eller tværgående stykker af træ, nogle 15cm bred og 2-2,5 cm tykt. Disse stykker træ er naglet til to eller flere lægter på bagsiden af ​​panelet. Disse giver fuldstændig beskyttelse af privatlivet og beskyttelse mod vind.

 

Et af de nyeste fremskridt inden for hegns produktion er salg af samlede, der er så nøjagtigt bearbejdet og fuldstændig, at selv en ufaglært person kan opføre paneler uden nogen problemer. Med disse samlesæt er der kommet nye ideer inden for design, og mange kan gøres op i moderne design. Dette er især nyttigt, når fede effekter er nødvendige ved konstruktion af terrasser. Mange ultra-moderne egenskaber er ved at blive bygget, og dette fremskridt i hegnets udseende vil blive hilst velkommen af ​​deres ejere.

 

Hegn kan også laves i form af kæde-link eller det såkaldte ’mesh netting’. Den bedste kvalitet er stærkt galvaniseret og kan modstå vind og vejr.

 

En nyere innovation er den plastbelægning af kædeled over galvaniseret tråd. Standard farver er her mørk grøn, sort, hvid, gul og lysegrøn