Beskæring af sommerfuglebuskdu behøver kun at beskære din sommerfugleblomst en gang om året i april. Du kan vælge at klippe planten helt ned og dermed forynge den eller at klippe den i en form.

Sommerfuglebusken er i sig selv meget smuk med lilla, gule, røde eller blå blomsterklaser. Derudover bliver den kun endnu smukkere, fordi den er med til at tiltrække sommerfugle til haven. På en solrig sommerdag er der derfor næsten ikke noget smukkere i din have end den flotte og farverige busk med de mange sommerfugle på.

Men som alle andre planter skal en sommerfuglebusk selvfølgelig beskæres for at holde den nede og hjælpe den med at være sund og give flere blomster.

Hvornår skal jeg beskære min sommerfuglebusk?

Du skal beskære din sommerfuglebusk en gang om året i foråret, når der ikke længere er risiko for, at det bliver frostvejr. Det vil typisk være i april måned, men hvis det er et år med sen frost, kan det være nødvendigt, at du venter til maj. Det er vigtigt, at der ikke kan komme frost, efter du har beskåret, da det ikke er sundt for planten.

Hvordan skal jeg beskære min sommerfuglebusk?

Når du beskærer din sommerfuglebusk, skal du altid fjerne de døde og syge skud, der er på planten. Derudover kan du vælge to forskellige strategier, når du beskærer busken: vil du forynge busken eller bare klippe den til?

Hvis du forynger busken, klipper du den helt ned i jordhøjde. Det kan virke dramatisk, men det er netop med til at gøre, at planten kommer med nogle meget store og kraftige skud. Faktisk kan skuddene være så kraftige efter en foryngelse, at de ikke kan holde til deres egen vægt.

Den anden mulighed er, at du klipper planten til i en passende form. I det tilfælde behøver du ikke at klippe den helt ned, men bør klippe den ned til 15 centimeter for lave arter og 30 centimeter for høje arter. Blomsten vil stadig skyde kraftigt, selvom du ikke har klippet den helt ned.

Det er typisk en god ide, at du forynger din busk, hvis den er blevet meget høj og har svært ved at støtte sig selv. Det kan for eksempel være, hvis den er nødt til at støtte sig til andre planter for at holde sig oprejst. Har din busk en passende størrelse, kan du nøjes med at klippe den ned og i form.

Hvor tit er det nødvendigt at beskære en sommerfuglebusk?

Det er kun nødvendigt for dig at klippe din sommerfuglebusk en gang om året i foråret. Derudover behøver du ikke at klippe den mere. Det er derfor ikke en plante, der er meget arbejde ved.

Nogle vælger at plukke de visne blomster af planten i sensommeren og efteråret. Det gør hverken fra eller til for planten og er derfor udelukkende noget, som du skal gøre af æstetiske grunde.

anlægsgartner tilbud