Plankeværk

Plankeværk er en af de mest klassiske omhegninger af haven og hjemmet. Plankeværket er typisk væsentlig højere end stakittet,  og det virker typisk meget isolerende. Plankeværket er ideelt, hvis man ønsker at kunne afskærme sig fra naboerne og dyrke haven og familien i fred og ro.

Plankeværket er relativt nemt at holde – sørg for at give det noget ordentligt maling og så kan det stå mellem 7 til 10 år før det kræver en ordentlig omgang igen. Vi anbefaler, at man bruger lidt ekstra på at få nogle ordentlige materialer at bygge plankeværket af, da det helt sikker vil kunne betale sig i det lange løb.
.

Trykimpregnerede plankeværk?

Ja det er jo ikke helt sundt og det vil det aldrig være trykimpregneret træ. Men hvis du vil spare lidt og have noget træ der holder længere tid, så anbefaler eksperterne trykimpregneret træ. Vær opmærksom på at særligt det første års tid afgiver trykimpregneret træ flere kemikalier end senere. Har du små børn i hjemmet, så vil vi nok anbefale jer, at anskaffe noget andet end trykimpregneret træ.

 

plankeværkPlankeværk til børnefamilier

Når du køber plankeværk med børn i huset, så er det vigtigt at have for øje at børnene kommer til at bruge plankeværket på den ene eller den anden måde. Det kan godt være du havde overvejet at sparre lidt på de gode materialer her, men det anbefaler vi ikke du gør. Børn har alverdens lege, og et plankeværk kan sagtens blive brugt i opbygningen af huler, som udkigsposter, eller blot som en måde at hænge ud på. Spar ikke på materialerne. Læst på en anden måde – køb IKKE trykimpregnerede plankeværk, når I har børn, som bruger haven.