Plæneklipper

Der har i lang tid eksisteret en myte om at hunden var mandens bedste ven. Det er løgn. Mandens bedste ven er plæneklipperen, og det har været sådan lige siden manden for første gang blev sendt i haven for at slå græs.  Men den kan ogsåv være mandens største fjende… Hvem har ikke oplevet det skrk scenarie, at man(d) er blevet sat til at slå græs med en hånddreven græsslåmaskine, der aldrig har oplevet at få olie, og hvor bladene i øvrigt ikke er blevet slebet de sidste 20-30 år.

På denne side introducerer vi dig til creme de la creme af plæneklippere, der hvor man faktisk er en nydelse at få lidt fri for den ustandselige kaglen og knevren, og hvor der kun er dig og et bladskærende monster med knurrende kræfter, der fuldstændig udradererer havens alt for lange græs.

 

Til havepletten

Hvis du nu ikke har en kæmpehave, men blot en lille plet, der trods dens lille størrelse stadig skal passes. Ja så anbefaler vi faktisk den hånddrevne. Den er både billigere, og det vil højst sandsynligt tage længere tid at få tændt og brummet lidt med den benzindrevne end det vil før man har slået pletten færdig med den hånddrevne. Vi anbefaler  i den sammenhæng Texas H40, som virkelig giver værdi for den lille 500 lap som den koster.

Køb den her

 

Den helt almindelige have

Den  almindelige have er typisk op til 200 kvadrat meter.  Oftest bliver den af fagfolk betegnet til at være mellem 10 til 200 kvadrat meter, men vi vil nok anbefale den hånddrevne græsslåmaskine ovenfor, hvis jeres plæne er omkring de 10 kvadratmeter. Til gengæld hvis der skal være noget knald på, og der er tale om en rimelig størrelse have, så anbefaler vi stærkt modellen  TP 46 og det gør vi af forskellige grunde. Den har en 4 takts motor og en slagvolumen på 139 cc. Videre kan den holde op til 60 liter græs, og den har en klippebredde på 46 cm. Den har i øvrigt 5 forskellige klippehøjder, hvilket gør at den kan håndtere når græsset er blevet lidt for langt.

Den vigtigste grund til, at vi anbefaler denne plæneklipper er prisen som i skrivende stund er 1.595 kr. Man får simpelthen utroligt meget for prisen når man køber denne model.

Køb den her
 

Til den økologisk bevidste

Modellen Eko 360 Combi er for manden, der ikke har noget behov for store benzindampe og motorer, der brunstigt markerer sig overfor naboerne. Denne plæneklipper er batteridreven, stort set lydløs og kræver videre ikke særlig stor vedligeholdelse. Den sælges med kantbeskærer hvilket gør den ekstra attraktiv, da den både med hensyn til forurening og behændig er meget skånsom i relation til havens planter og urter. Den er lidt dyrere end den benzin drevne, men til gengæld er den baseret på et genopladeligt batteri, og er på langt sigt meget mere rentabel end benzinslugeren.