Dyr i haven

Her finder du alt du skal vide omkring de forskellige dyr som du kan finde i din have.

Nogle dyr i haven er vores kæledyr, andre er nyttedyr og så er der naturligvis også en lang række skadedyr. På denne side vil du kunne læse om alle tre typer dyr i haven. Der er naturligvis meget stor forskel på hvordan du håndterer de forskellige dyr i haven. Gå ind og læs de forskellige artikler. Nogle artikler er fuldstændige i sig selv, mens andre artikler har links videre til bestemte temaer, der kræver en nærmere gennemgang, som for eksempel artiklen om høns i haven, hvor der er en selvstændig artikel om hvordan du laver hønsehus!

God fornøjelse og vi håber du finder det du skal bruge her!

Kæledyr i haven

Herunder finder du en oversigt over de kæledyr, som du får beskrivelser af her på Alt For Haven.

Katte

Når du læser ordene katte i haven, så tænker du sikkert enten “aaaah min små lille missekatte” eller “forbandet er naboens store sorte hankat nu ovre og urinere i børnenes sandkasse igen”. Uanset hvilken af de to tilgange, som du har, så er der en guide til dig her. I denne guide til katte i haven hører du om hvilke planter, der er gode for katte, hvilke der er mindre gode, hvordan du gør din have mindre indbydende over naboens irriterende store sorte hankat. Læs hele guiden til katten i haven lige her!

Nyttedyr i haven

Herunder finder du en oversigt over de nyttedyr, som du får beskrivelser af her på Alt For Haven.

Høns

Høns er og bliver et helt klassisk nyttedyr i de danske haver. Høns er på mange måder nemme dyr at have i  haven, men de kræver også lidt arbejde, og de kan også være lidt hårde mod haven, hvis man giver dem lov til at gå frit rundt. Til gengæld giver de liv, æg og nå ja så er de jo også gode at lave lidt mad på. Videre så giver de for børn en god forståelse for, hvordan naturen og fødekæden fungerer i praksis.

Skadedyr i haven

Her kan du læse mere om havens mindre velkomne dyr. Der findes mange forskellige skadedyr fra muldvarper, rotter til bladlus og dræbersnegle. Her kan du læse om dem alle.

Dræbersnegle

Den iberiske skovsnegl som har fået tilnavnet dræbersneglen er et rigtigt skadedyr i haven. Det dræber stort set alt det kommer i nærheden af – inklusiv sig selv. Der findes en række forskellige måder, hvor du kan slippe af med dræbersnegle. Det kan du læse meget mere om i denne guide til dræbersnegle.

Mår

Det er på ingen måde lige så slemt, som hvis den har fundet på at slå sig ned på loftet. Det er dog ikke langt fra at det kan blive sandhed, når først måren er begyndt at besøge haven.

Her kan du læse om måren, husmåren og skovmåren i haven, og hvad du egentlig kan gøre ved det skadedyr når det kommer.  Læs denne guide til mår i haven, før den har taget ordentlig bo på loftet. Så gør du dig selv en tjeneste!

 

Flere dyr i haven på vej

Når der kommer flere artikler om dyr i haven på her på hjemmesiden, så kommer de også med på den her liste!

Læs eventuelt også vores guider til blomsterløg og haveplanter her.