Pileflethegn

pileflet hegn Pileflethegn er en type hegn, der er lavet af pinde, som er flettet sammen. De er utrolig smukke såvel som meget afskærmende. Det er et dekorativt hegn, der ikke behøves at koste noget men som kan konstrueres ved anvendelse af naturressourcer. Pileflet hegnet har siden middelalderen tilføjet charme og sikkerhed til din have. Du kan enten bygge pileflet hegn omkring hele din have eller blot et udvalgt område som for eksempel omkring en køkkenhave. Pileflethegn er meget nemme at lave og koster praktisk talt ikke noget at bygge.

Køb pilehegn her

[et_pb_shop type=”product_category” show_pagination=”on” include_categories=”74″ columns_number=”4″ _builder_version=”3.21.4″ z_index_tablet=”500″][/et_pb_shop]

GDS guide til pileflethegn

Nedenfor har vi en lille hurtig gør-det-selv guide til pileflet hegn.

1 Find Grene

Find de træer i din have, hvor du kan skære grene af, der er omkring 4-6 cm tykke og så lige som muligt. Brug saven til forsigtigt at skære grenene af træerne. Saml dem så derefter i bundter, indtil du har en stor nok bunke til dit hegn.

2 Bor Huller i grenene

Bor huller halvvejs ind i grenene med en boremaskine. Hullerne skal være stor nok til grenene kan gå på de bærende stolper, og på samme tid så små at de ikke gør fundamental skade på grenene.

3 Placer bærende stolper

Placer stolper på det område, hvor du ønsker at sætte dit hegn op. Stolperne skal være 1 1/2 meter fra hinanden de steder hvor de står på rad og række og cirka 1 meter fra hinanden i de buede sektioner af hegnet. Sørg for at de er godt fæstnet i jorden og bank dem eventuelt på plads med en hammer – at de står solidt er helt afgørende.

4 Flet de store grene

Vælg de tykkere grene og flet dem skiftevis ind under og ud over stolperne. Begynd ved  at lægge den første forgrening fra ydersiden af hegnet og derefter den næste forgrening fra indersiden. Dette vil gøre grenene fletter i alle mulige retninger. Mens denne proces foregår, skal du huske at skubbe fletningerne ned mod jorden, så de kommer til at passe godt sammen. Fortsæt, indtil den sidste række sidder fast under toppen af stolperne, som  vil holde grenene på plads.

5 Brug de tyndere grene

Find nu de tyndere grene og flet dem ind i hegnet de steder, hvor der helt naturligt er opstået huller fra de tykkere grene.

6 Afrunding

Skær de grene væk, der stikker ud. Dit pileflet hegn er nu komplet

Pileflethegn færdiglavet

lille hegn Alternativt kan du gå efter en af de færdiglavede pileflethegn, som man for eksempel kan finde via dette link hos Plantetorvet. Prisen per del går i skrivende stund fra 235 kr  til 600 kroner per del typisk afhængig af størrelsen. Delene kan fås i 10 forskellige størrelser fra 100×90 cm til 180×150 cm per del Personligt har jeg tænkt mig at bruge det færdiglavede, da jeg kender mit temperament, når det kommer til at motoriske øvelser som at flette smågrene. Det er simpelthen ikke det knokleri værd, så hellere betale sig fra det!