Vinteren er slut, foråret er kommet og det er tid til at komme i haven og få plantet nogle nye blomster, slået græsset og hækken er begyndt at springe ud, men hvornår er det lige du skal klippe hækken? Hvor tit skal du slå græsset?  Og hvornår må blomsterne blive plantet? Du har måske endda også tænkt på at komme i gang med at renovere nogle af de projekter som du ikke nåede sidste år.

Hvornår skal Hækken klippes?

Alt efter hvilken type hæk du har skal den klippes minimum en gang om året. Hække der taber bladene henover vinter skal gerne klippes i juni og i august, har du derimod en hæk der blomstrer hele året, kan du klippe den her i april eller til efteråret omkring august/september. Du kan derfor bruge din påskeferie på at gøre hækken klar til sommeren. Husk at når du klipper hækken skal du holde øje med fuglereder, især hvis hækken bliver klippet før Sankt Hans. Når du klipper hækken, bliver der også åbnet op for at der kan komme katte ind og tage æggene.  Det er også en god ide at klippe hækken på en gråvejrsdag, da vinden kan blæse insekter væk, som dukker op når du klipper hækken, på den måde undgår du at få ramt insekterne. Husk også at klippe hækken nedefra og op, da det gør at det afklippede undgår at ende der hvor at du klipper, hækken skal være bredest i bunden for at der kan komme lys ned gennem hækken, er hækken bredest foroven vil hækken knække sammen på et tidspunkt. Skal hækken være snorlige, er det en god ide at sætte en snor op der vil vise dig om du skal klippe mere af. Den sidste ting du skal huske når du skal klippe hækken, er at have en rigtig god hækkeklipper, der findes mange forskellige og det er især den elektriske hækkeklipper der bliver brugt i dag, da det går hurtigere. Hvilken hækkeklipper skal være din næste?

Hvornår skal græsset slås?

Græsset skal første gang slås når vejret begynder at blive varmere og jorden efterhånden har en temperatur på omkring 7-8 grader, men det er også vigtigt at græsset er begyndt at gro og som regel er det starten af april at du kan gå i gang med at slå græsset, en slået græsplæne, får også haven til at fremstå velholdt og gør at din have er ved at være sommerklar. Så hvis ikke du har fundet plæneklipperne frem endnu, kan den første græsslåning foregå i påsken.

 

Nye blomster i haven?

Måske har du allerede plantet blomster som er ved at springe ud, men du vil gerne have nogle nye eller erstatte de gamle med nogle andre. Alt efter hvilken type blomst du vil plante, skal du tænke over om det er en blomst der kan tåle nattefrost, kan den ikke det, skal du først plante nye blomster, når chancen for nattefrost er væk. Så du kan også gå i gang med at plante de nye blomster i påsken.

 

Renoveringsprojekter

Foråret er også en tid hvor det er godt at komme i gang med diverse renoveringsprojekter du har, for der er det hverken for koldt eller for varmt. Har du en drøm om at kunne gå direkte ud i haven fra stuen af, så du nemmere kan have maden med ud når der skal grilles, eller som du kan lukke op for at hunden kan komme ud og luftes, sent på aftenen. Dobbelt terrassedøre vil også føre mere lys ind i stuen som du kan nyde. Skal du have en lettere adgang til haven, gennem dobbelt terrassedøre. Har du besluttet dig for at skulle have de flotte dobbelt terrassedøre ud til haven, men problemet er at du ikke er håndværkertypen og det at skulle lave et stort hul i væggen der passer lige til dørene, er en uoverskuelig opgave. Du overvejer at få nogle håndværkere til det, men hvem skal du vælge og kan det ikke hurtigt gå hen og blive dyrt, men det behøver det slet ikke være, for der findes også billige håndværkere som kan hjælpe med projektet. Når du har fået klippet græsset, hækken, plantet nye blomster og fået den flotte terrassedør, så er din have sommerklar og det næste er bare at vente på at solen kommer så du kan få nogle hyggelige dage i haven.

anl�¦gsgartner tilbud