Krokus og Krokusløg

Krokus er nogle af de mest populære tidlige forårsblomstringer. Uanset om du planter dem i en majestætisk gruppe eller hvis du foretrækker benytter dem i din græsplæne, så kan krokus tilføje lidt spændende farver til din græsplæne. Med den rette krokus pleje kan disse planter eksistere enormt lang tid og i rigtig mange sæsoner.


 

Information om krokusløg

krokusDe tidlige blomstringer fra krokusløg er teknisk set slet ikke løg – men istedet er det knolde. Hvis du skærer dem over så er de faste indeni netop ligesom en kartoffel, og de har en tynd ydre belægning, der kaldes en tunika. Det krokusløg man planter om efteråret omdannes i udviklingen og blomstringen det følgende forår, og det vil simpelthen opløses og forsvinde. Lige før krokus planten går i dvale, vil den danne en ny knold. Faktisk skaber hver krokus normalt mange knolde. Det sagt, så er det fint at kalde dem løg – vi ved jo godt hvad det er, og det er nok nemmere at forklare det er løg end knolde. 

 

Hvor skal krokusløgene plantes

Krokus trives i koldt til moderate klimagrupper. De kan ikke vokse i varme klimaer. Løgene er små knolde, så de tørrer ud hurtigere end store løg. Det bedste tidspunkt at plante krokus er tidligt om efteråret, så snart at det er muligt at købe dem. Plant dem steder med meget sol snarere end skyggen, fordi krokus trives bedst med masser af solskin.. Krokus gror bedst i grovkornet eller sandet og veldrænet jord. En have med mange sten eller en urtehave er et godt sted at plante dem, de kan eventuelt placeres sammen med små stauder.

 

Plantning af krokus i trin

For at plante krokus på den rette måde så følg disse fire simple trin:

  1. Grav det sted, som du har valgt, og sørg for at løsne jorden.
  2. Tilføj noget groft sand eller fint grus til jorden for at bidrage til at forbedre dræningen.
  3. Tilføj gødning og bland det godt.
  4. Sæt krokus ned i hullet, således at den bliver placeret 12-13 cm nede i jorden. Des mere sandet jorden er jo dybere skal krokussen placeres.

 


Læs også Alt For Havens guides til lijer og tulipaner.