Myggestik er utroligt irriterende, og det er meget forskelligt, hvor meget vi bliver ramt. Når du er i haven, er det dog stort set umuligt for dig at undgå myggestik. Produkter med antihistamin hjælper til at dæmpe kløen.

Når du arbejder i haven i løbet af sommeren eller bare sidder og nyder en stille stund med dine planter omkring dig, kan der hurtigt komme en irriterende lille myg og stikke dig. Hvor meget du bliver generet af et myggestik, er meget forskelligt. Det samme er det, om det lige er dig eller en anden, som myggen foretrækker.

Myg bliver nemlig tiltrukket af kropslugt og kropsvarme. Ifølge netdoktor.dk ved man, at de bliver tiltrukket af svedlugt, men der er også andre lugte, som man ikke ved, hvad er, som de godt kan lide. Du kan derfor dæmme op for myggestik ved at holde dig ren, men det kan stadig være, at der er en anden lugt ved dig, som myggene foretrækker.

Nogle er direkte allergiske overfor myggestik, mens andre stort set ikke bemærker, at de har fået dem. Hvor meget du reagerer, kommer i høj grad an på, hvor mange gange tidligere du er blevet stukket.

Antihistamin hjælper mod myggestik

Har du tendens til at reagere voldsomt på myggestik, eller vil du bare gerne slippe for den irriterende kløe, der er ved dem, kan du bruge produkter med antihistamin. Myggens spyt påvirker histaminet i kroppen. Det er det, der gør, at det kommer til at klø. Antihistaminet forhindrer dog histaminet i at reagere. Derfor vil det ikke klø så meget.

Er du allergisk over for myggestik, kan du tage antihistaminpiller. På den måde behøver du ikke at bekymre dig om, om du bliver stukket eller ej.

Er du ikke allergisk, er det smartere for dig, at du bruger produkter med antihistamin, når du er blevet stukket. Du kan få det som creme, som du påfører direkte på myggestikket. Læs mere om det her.

Fup og fakta om myggestik

Du kender sikkert en masse tricks til, hvordan du skal undgå myggestik eller mindske kløe fra dem. Det er dog meget forskelligt, hvilke af trickene der virker. Her får du en kort fup eller fakta, der kan give dig et overblik over, hvad du skal og ikke skal gøre.

  • Det klør mindre, hvis du lader myggen sidde – Selvom det lyder skørt, er det faktisk rigtigt. Myggen kommer til at suge noget af sin gift med op, hvorfor det klør lidt mindre.
  • Nogle bliver oftere stukket af myg end andre – Det er rigtigt. Myg bliver tiltrukket af kropslugt og kropsvarme. Det er forskelligt, hvordan vi lugter, og hvor varme vi er.
  • Spis B-vitamin for at undgå myggestik – Det er desværre ikke rigtigt, men bare et gammelt husråd.
  • Du må ikke klø i myggestikket – Det spreder ikke giften mere, at du klør i myggestikket, men det øger risikoen for betændelse.

Kilder: netdoktor.dk og apotekeren.dk

anlægsgartner tilbud