Høns

Høns. En del af den danske tradition og historie. Men hvorfor skulle de være en del af din have? Her kommer der 5 gode grunde:

 

Top 5 grunde til at holde høns i haven

At holde høns bør ikke være et problem. Der er faktisk flere grunde til, at folk ønsker at høns i deres baghave. Nogle af de vigtigste er beskrevet nedenfor.

 

Årsag # 1 – Høns elsker levninger.

En hønes appetit er utrolig. De kan spise næsten alt, selv deres egen slags! Du kan nu sige farvel til disse uønskede rester uden at de efterlades råddent i dit køleskab. Du behøves ikke at have lige så dårlig samvittighed som alle andre der smider over 50 % af deres madvarer i skraldespanden. Endvidere, så kan du spare på hønsefoder. Men vær meget forsigtig med, hvad du giver dem, for det kan være deres sidste nadver. Pas særlig på med løg og hvidløg.

 

Høns på den anden side kan du have som en bedste ven, en plæneklipper, en leverandør af økologisk gødning og en ægproducent i et og samme kæledyr.

 

Årsag # 2 – Æg!

Hvem elsker ikke æg? Få dem kogt, som røræg, solsiden op og så videre. Lad os sige det som det er kæledyr, der lever behageligt indenfor i dit hus giver ikke meget mere end gøen, miaven, spinden og nogle gange tisser de på tæppet. Fisk i almindelighed, kan spises, men hvem ønsker at spise en guldfisk? Ingen af ​​disse kæledyr producerer noget spiseligt. Men høns på den anden side har masser af fordele. En af de mange fordele ved høns er, at de lægger æg.

Man kan spise friske æg direkte fra kilden. Enten råt (siges at være godt for gravide kvinder) eller kogte, æg taget fra høns minutter eller timer efter de er lagt, er mere velsmagende og nærende end dem som er købt i supermarkedet. Du vil mærke tekstur og farve er meget anderledes på dine egne æg.

 

Årsag # 3 – Naturlig gødning

Din plæne har aldrig set bedre ud end med høns. Høns elsker at frit gå omkring. Kyllinger elsker også at hakke på noget, de kan se kan betragtes som fødevarer. Og hvad der er mad til dem? Muligvis noget, der er økologisk. Hvis du lader dem strejfe omkring i din have, vil du finde ud af, hvor pålidelige de kan være. De spiser skadedyr der bor i din baghave – larver, biller, insekter, ørentvister og så videre.

Efter fordøjelsen har sat igang, vil de forvandle, hvad de har spist i agterstavn. Men det er ikke bare nogen form for overbygning, men en lille skat som kan kaldes naturlig gødning. Og ved du hvad naturlig gødning gør? De holder jorden sund og nærende for planter. Det er cool.

 

Årsag # 4 – Stort set ingen vedligeholdelse

hønsI modsætning til hunde, der har brug for kæmning og børstning hver dag for at holde deres pels i sund og skinnende, så behøves høns ikke sådanne intime behandlinger. Alt du skal gøre er at give dem deres daglige behov som mad og vand. Du skal også rense deres bur mindst to gange om måneden og skifte underlag nogle gange. Til gengæld kan du samle alle de æg. Videre kan du også starte en lille virksomhed som din egen ved at levere friske økologiske æg eller hønsekød til butikker, restauranter eller markeder.

 

Årsag # 5 – De slår dit græs og fjerner ukrudtet

Med høns kan du nu spare din græsslåning af græsplænen! For høns er græs, ukrudt og blade godbidder. Det er ligesom en stor menu af desserter. Det er i denne sammenhæng til forveksling ligesom at have en ko i din egen baghave. De vil grave igennem, hvad det er endda uden at klage over det hårde arbejde. Høns vil således slå græsset og derefter rense det for ukrudt og det hele på samme tid.

Med disse årsager burde  grunden til at få dig en hund eller en kat langsomt glide væk? Helt ærligt den slags dyr kan hverken vande planterne og heller ikke lægge æg til morgenmaden. Alt, hvad de gør, er bevise over for deres herrer, at de er ens bedste venner. Høns på den anden side kan du have som en bedste ven, en plæneklipper, en leverandør af økologisk gødning og en ægproducent i et og samme kæledyr.

Læs vores ekstra guider her:

Giv dine høns godbidder

Sådan klipper du høns vinger

Sådan bygger du din egen hønsegård