Fordelene ved at leje en ejendom med have er mange. Du får mulighed for at nyde skønheden og roen i dit eget private rum, uanset om det er kun for dig eller delt med dine kære. Den friske luft er med til at holde dig sund og afslappet, hvilket især er nyttigt, hvis du bor i et bymiljø, hvor der ikke er nok grønne områder. Og lad os ikke glemme, at havearbejde kan være uhyre terapeutisk!

1) En have giver ro

Med en have kan du nyde den fred og ro, der følger med denne type naturlige omgivelser. Det giver dig også et sted, hvor du kan slippe væk fra hverdagen og kan slappe af, selv om det kun er i et par minutter.

Hvis du har en travl hverdag, kan det være svært at få ro til hovedet, og finde tid til at få frisk luft. Med en have kan du gøre dette, når som helst, uanset om det er om morgenen før arbejdet, i frokostpausen hvis du arbejder hjemme eller når du kommer hjem fra arbejde.

2) Havearbejde er god motion

Hvis du ikke har meget tid til at gå i fitnesscenteret, er havearbejde måske lige det, du har brug for! Det er ikke kun lige så effektivt, men også utroligt givende. Det kan både hjælpe dig med at få en flot og trimmet krop, men en smuk velplejet have kan også være terapeutisk for hovedet.

3) Dit lejemål kan føles større

Hvis du lejer en lejlighed med en have, kan det være med til at gøre det mindre trangt. Det er især nyttigt, hvis du bor i en mindre lejlighed, da pladsen normalt også er delt op mellem andre rum, og den smule, der er tilbage, bliver ofte optaget af møbler eller ting som skrå vægge.

Med en have uden for din dør, bliver dit rum automatisk åbnet mere op, samtidig med det giver mere lys. Derfor kan en lejlighed være med til at gøre selv det mindste lejemål større.

Det kan være svært at finde en lejlighed med have

Når du har læst de 3 grunde til hvorfor du bør finde et lejemål med have, så er du måske fristet til at kigge efter et nyt sted at bo med det samme. Det kan være svært at finde det helt perfekt sted, hvor der også er have med til. På boligportalen rentola.dk, kan du hurtigt og nemt danne et overblik over hvilke lejligheder, eller huse, som du bør fokusere på.

Derudover kan det være en god idé, at gå en tur i det område du bor i. Når du går en tur, kan det være du finder det helt perfekte lejemål til dig, som har et “til leje skilt” i vinduet.