Reklamation: Indhold kan være sponsoreret i denne artikel

Hvis du har en græsplæne, og dit barn har fødselsdag i en af sommermånederne, er det oplagt at holde fødselsdagen på plænen. Det kan gøres lige så hyggeligt som indendørs, og det er ikke sværere hverken at pynte op til festen, dække bordet eller servere maden/kagen, snarere tværtimod.

For udendørs er der mere plads, du behøver ikke tænke på plads til overtøj og fodtøj, ligesom rengøringen bliver nemmere, da du ikke behøver gøre rent, før gæsterne kommer, og bagefter er der kun oprydning – ingen rengøring.

Med de rigtige festartikler bliver festen et hit

børne elbilerMen at pynte op i haven og på bordet og måske også i indkørslen, det slipper du ikke for, men det er jo også den sjove del af arrangementet.

Det skal jo helst ikke gå ud over havens blomsterbede og træer, ligesom haven heller ikke skal ligne en slagmark efter fødselsdagen. Derfor er det vigtigt, at du vælge de rette ting at pynte op med.

Vi vil foreslå festartikler som flag, balloner, guirlander og lanterner.

Til ballonerne vil det være praktisk at anskaffe ballonpinde, så ballonerne kan sættes ned i jorden.

Guirlanderne må gerne være lavet af et let materiale, som kan flagre i vinden.

Hvis du vælger lanterner på batteri, er der større sandsynlighed for, at de ikke bliver blæst ud af vinden eller endnu værre bryder i brand. Skal festen holdes ved dagslys, kan lanternerne blot fungere som en flot dekoration.

Vi vil ikke anbefale konfetti, da det vil brede sig over hele haven og være svært at rydde op igen. Hvis du vil have konfetti, så lim det på dugen, eller læg det i skåle med vand.

Havemøbler eller skovtur

Bordet skal selvfølgelig også pyntes efter alle kunstens regler, men har du ikke havemøbler nok, så vælg skovtursmodellen, og lad alle sidde på tæpper rundt omkring på græsplænen. Servér evt. maden i madkurve, som du ville gøre, hvis der var tale om en skovtur med familien. Det kan være ganske hyggeligt.

Efter madkurvens indhold er blevet fortæret, er det nemt at pakke dem væk, og så kan tæpperne bruges tilat boltre sig på eller måske lave en ”jorden-er-giftig”-leg, for til enhver børnefødselsdag hører der jo også lege.

Ideer til festlige indslag og lege til børnefødselsdagenbørnefødselsdagen

En anden leg – eller festligt indslag – til børnefødselsdagen i haven kan være ”Jeg-har-talent”, hvor børnene et og et eller flere ad gangen optræder med noget, de er gode til. Fødselsdagsbarnets søskende eller forældre og bedsteforældre kan være dommerpanel – fuldstændigt upartiske, naturligvis.

Endvidere er alle de gode, gamle udendørslege jo også stadig sjove – gemmelege, fangelege, boldspil og alt andet hvad der kræver plads, og som man normalt ikke kan lave indendørs.

Husk evt. at fortælle om de sjove lege, der skal foregå, når I skriver indbydelserne og ligeledes gøre opmærksom på, at børnefødselsdagen foregår udendørs, så gæsterne er forberedt.

Et evigt minde

Det vil med garanti blive en børnefødselsdag dit barn sent vil glemme, men husk alligevel at tage billeder, så I kan kigge tilbage på festlighederne.

 

anl�¦gsgartner tilbud