Det ser ikke pænt ud, når et hustag er blevet angrebet af alger eller mos. Algeangrebet viser sig i form sorte, grønne eller grå plamager og pletter, som lægger sig i et fedtet lag på taget. Nogle tage, som er ramt af et særligt hårdt algeangreb, er helt tildækket af plamagerne, og algerne kan endvidere også angribe andre facader på huset såsom murene.

 

Hvorfor skal man algebehandle?

Der findes flere forskellige former for alger og mos, men fælles for dem alle er, at de trives i Danmarks fugtige klima. Derfor er det en rigtig god idé at få renset sit hustag og eventuelle andre facader for alger med jævne mellemrum. Ikke kun fordi de fleste tage ser pænere ud uden en mørkegrøn algebelægning, men også fordi regelmæssig algerens forlænger tagets levetid. Algerne vil nemlig på sigt nedbryde taget, hvis man bare lader stå til. Det sker, fordi alger og mos er gode til at holde på den fugt, de i løbet af et år får suget til sig. Når den danske vinter så slår til, vil algerne derfor resultere i frostsprængninger i tagbelægningen. Det slider på tagpladerne, som efterhånden bliver tyndere og tyndere, fordi deres overflade bliver nedbrudt. Herudover kan nogle tagplader indeholder farlige materialer som eksempelvis asbest, der vil blive frigivet, når tagpladerne bliver nedslidt. Så det kan altså godt betale sig at passe godt på sit tag.

 

Hvordan foregår en algebehandling?

Algebehandling

Algebehandling under udførelse – Billede fra Haslev Tagrens

En algebehandling kan udføres på tage i alle materialer, såsom tegl, skifer, beton osv. Behandlingen foregår ved, at man ganske simpelt sprøjter en væske på taget. Væsken nedbryder mikroorganismer og svampesporer og forebygger samtidig nye dannelse af disse, så risikoen for nye svampeangreb mindskes. Ofte går der et par måneder, efter taget er blevet renset for alger, til effekten viser sig fuldt ud. Det er individuelt, hvor ofte et tag skal renses for mos og alger – det kommer simpelthen an på, hvor hårdt taget har været angrebet, og om det er ekstra udsat for alger. Hos haslevtagrens.dk kan du eksempelvis vælge at indgå en abonnementsaftale, så du ikke behøver at gå og bekymre dig om dit tag og om, hvorvidt det er ved at være tid til en ny algebehandling eller ej. Du indgår blot en aftale om, at firmaet holder øje med og passer på dit tag i hele abonnementsperioden.

 

Hvad skal jeg ellers vide?

Hvis du synes, at dit tag måske trænger til en algebehandling, er det en god idé at få en fagmand til at komme og tjekke det. Han eller hun kan fortælle dig, hvordan du bedst muligt vedligeholder netop dit tag, samt give dig gode råd og vejledning. Hos haslevtagrens.dk er det fuldstændig gratis og uforpligtende at få besøg af en konsulent.

 

Hvis du foretrækker det, kan du selvfølgelig også selv give dit tag en algebehandling. Du skal bare sørge for at købe et godt middel til algerens.

Læs mere om gratis konsulentbesøg, køb af algerens og algebehandlinger generelt hos haslevtagrens.dk.