Der findes næsten ikke noget bedre, end når menuen står på pizza. Især hos de danske børnefamilier er italienernes nationalret en populær spise.

Det skyldes muligvis, at alle, store som små, kan være med, når der skal laves pizza.

Der findes nemlig meget få regler, når det kommer til hjemmelavet pizza, og du kan få din pizza præcis, som du kan lide den.

Det kræver heller ikke en masse forskelligt og avanceret udstyr at lave pizza, og det er derfor en ret, som alle kan lave hurtigt og nemt.

Ægte, italienske pizzaer skal helst være så simple som muligt lavet med nogle få, lækre råvarer. Mange pizza-entusiaster er dog enige om, at de bedste pizzaer bliver lavet en i rigtig pizzaovn udendørs.

Du kan heldigvis sagtens bygge din egen udendørs pizzaovn selv, så du kan byde dine venner og familie på lækre pizzaer i haven.

Klik her og byg din egen udendørs pizzaovn.

Byg selv en udendørs pizzaovn

Det behøver slet ikke være hverken svært eller dyrt at bygge en udendørs ovn selv. Det kræver ikke, at du har en masse håndværker-erfaring.

Med lidt gåpåmod og fremtidsudsigten til lækre og sprøde hjemmelavede pizzaer fra din egen udendørs pizzaovn, kan det sagtens lade sig gøre!

Du skal ikke bruge en masse forskellige materialer til at bygge en pizzaovn udendørs.

Du skal blandt andet bruge en pilatesbold, hønsenet og perlite til at støbe din pizzaovn udendørs.

Det kan måske virke uoverskueligt at skulle mure en udendørs pizzaovn, men det er faktisk relativt nemt. Det kræver ikke en murer-uddannelse at mure eller bygge en udendørs pizzaovn. Der er selvfølgelig et par svære elementer for eksempel opmåling og udskæring af skabelonerne til din udendørs ovn.

Når du bygger din pizzaovn udendørs, skal du som det første overveje placeringen. Det er nemlig ikke sådan lige til at flytte en udendørs ovn, når du først har bygget den.

Du kan for eksempel bygge din udendørs pizzaovn på et træskelet. Det vil sagtens kunne bære din ovn, hvis du bygger det ordentligt.

Du kan også lave en muret underdel til din pizzaovn udendørs af eksempelvis lecablokke.

Udendørs pizzaovn i haven

Der er mange fordele ved at have sin egen pizzaovn udendørs  i haven. Den åbenlyse fordel er selvfølgelig, at du kan lave sprøde, autentiske pizzaer i din udendørs ovn.

Du kan dog også lave andet mad i din pizzaovn. Du kan for eksempel også lave kødretter, grillede grøntsager eller brød.

Når du er færdig med at lave mad i din udendørs, er endnu en fordel, at du kan genbruge asken fra brændet.

Du kan for eksempel bruge asken til gødning eller til et støvbad i hønsehuset, hvis du holder høns.