Sponsoreret indlæg

Når foråret og sommeren er på vej, betyder det for mange danskere også mere tid i haven med at nørkle om planterne og skabe et super behageligt uderum. Hvis du som mange andre nyder at bruge tid i haven ved du sikkert også, hvor vigtig en god påklædning er for hele oplevelsen! 

Jord under neglene 

I foråret er det typisk klargøringen af haven, der skal bruges tid på, og det grove arbejde med at rydde op i bedene, gøre køkkenhaven klar samt plante og flytte rundt på planter kan hurtigt gøre dit tøj beskidt og slidt. Derfor bør du iføre dig det rette praktiske og behagelige arbejdstøj, som kan holde til slid og skidt, og som du hurtigt og let kan vaske rent igen. Hos Jysk Firmatøj finder du et stort udvalg af stærke arbejdsbukser, jakker, handsker og solide sko, så du kan blive godt klædt på til alt det tunge havearbejde.  

Gør dine bede forårsklar 

Hele vinteren har haven stort set fået lov til at passe sig selv, og når foråret melder sin ankomst, er det derfor tid til at rydde op i bedene, så planterne kan få god plads og mulighed for at spire frem. Du skal dog ikke gå i gang alt for tidligt, for de gamle blade og plantestængler kan faktisk beskytte dine stauder mod alt for kolde temperaturer.  

Arbejdet med at gøre bedene klar indebærer at rive en hel masse visne blade sammen samt slæbe dem væk, og dette arbejde er især hårdt for hænderne og ryggen. For at undgå vabler som følge af slid eller ridser og skrammer på hænderne, kan du iføre dig et par stærke havehandsker, som samtidig holder dine hænder varme i det tidlige forår.  

Beskæring af større planter som træer og buske 

Også de lidt større planter såsom træer og buske kan efter vinteren have brug for at blive trimmet en smule. Ved at skære eller klippe alle de visne grene af, giver du planterne endnu bedre mulighed for at bruge al sin energi på nye og stærke skud, så du får en flot og robust plante i løbet af sæsonen. Samtidig ser det pænt ud med veltrimmede buske, som ikke hænger med grenene eller er vokset ud af proportioner.  

Under beskæringen kan buske og grene ridse dine hænder og arme, og tungere grene kan falde over dine fødder. Tænk derfor over, hvilket tøj du tager på til beskæringen, så du er godt beskyttet. Med et par sikkerhedssko er dine tæer fx beskyttede mod tunge grene, og et par kraftige arbejdsbukser eller en arbejdsjakke kan beskytte dig mod skrammer og ubehagelige ridser.  

Undgå ømme knæ ved omplantning 

En stor og vigtig del af forårsklargøring af haven er omplantning af dine planter, der er blevet så store og stærke, at de er klar til at blive sat i bede eller potteplanter. Dette arbejde indebærer mange timer på knæene, hvor du graver huller og flytter rundt på planter, og for at undgå blå mærker og ømme knæ, er det rart at bruge en knæpude eller et par arbejdsbukser med indbyggede knæpuder. Her kan du finde praktiske arbejdsbukser, der giver god beskyttelse, og hvor du samtidig har flere store lommer til opbevaring af handsker og værktøj! 

anl�¦gsgartner tilbud