En børnefødselsdag der holdes i haven, er både hyggelig og praktisk. Børnene elsker at have ekstra plads at boltre sig på, og forældrene kan glæde sig over, at spildt kakao og kagekrummer holdes udendørs. Fødselsdage der holdes i haven, giver flere muligheder for at lave aktiviteter, der normalt ikke kan laves indendørs, og både fødselar og gæster vil få en helt uforglemmelig dag i det fri.

Hvis dit barn har fødselsdag om sommeren, så bliver de bedste fødselsdage holdt udendørs. Her får du mulighed for at være mere kreativ i valget af aktiviteter, og legene kan være lidt vildere og sjovere end i en lille stue.

Vejret i Danmark kan som bekendt være omskifteligt. Så når den udendørs fest skal planlægges, er det altid godt at have en plan B. Det kan være, du har et festtelt, der kan sættes op, eller nogle havepavilloner som kan klare en lille byge.

Flot pynt til havefesten

Inden festen skal der selvfølgelig pyntes op med flotte duge, servietter i smarte farver og praktiske krus og tallerkner. Her kan du vælge at holde pynten i det samme tema, så der er en gennemgående rød tråd. Det kan f.eks. være prinsesse-tema, superhelte-tema, Disney-tema eller hvad dit barn synes bedst om, og interesserer sig mest for lige for tiden.

I havens træer og buske kan du sætte kæmpe balloner op. Ballonerne findes i et væld af farver, og kan eventuelt tilpasses det valgte tema. De store balloner er op til 60 cm i diameter, og vil altid vække begejstring hos børnene. Når festen er slut, kan hvert barn vælge en ballon, som de tager med hjem.

Skattejagt – en ægte klassiker

De udendørs børnefødselsdage giver langt flere muligheder for at finde på sjove aktiviteter. Ved fester hvor alle børn ikke kender hinanden på forhånd, kan en god leg ryste børnene godt sammen.

En meget populær aktivitet er skattejagt. Det har været en sand klassiker i en menneskealder. Alle børn elsker at lede efter de små skatte, og der kan opstå et helt specielt sammenhold mellem børnene.

De mindste børn kan lege skattejagten i haven, mens de lidt større børn måske kan bevæge sig rundt i kvarteret og lede efter de eftertragtede skatte.

Lækker mad fra grillen

Et af de helt store emner til en børnefødselsdag er ofte maden. Det kan være svært at finde noget, som alle børn kan spise, og som forælder ønsker du ikke, at nogen går sultne fra bordet.

Lækker varm mad fra grillen er et hit blandt de fleste, og her er der masser af muligheder for at lave forskellige slags mad.

Meget populære og børnevenlige retter er f.eks.:

  • Miniburgere
  • Kyllingespyd
  • Nuggets
  • Pølser

Husk at tage barnet med på råd. Ofte er der blevet serveret god mad til andre fødselsdage, som er faldet i barnets smag.

Is eller slushice til dessert

Om sommeren skal der spises is, og alle børn elsker at køle sig ned med den lækre kolde spise. Om du vil servere en almindelig ispind, en skub-op is eller måske den traditionelle regnbueis, betyder ikke så meget – børnene vil synes om det, uanset valget.

Hvis muligheden byder sig, kan du servere slushice, som altid er et sikkert hit. Køb 2-3 forskellige smagsvarianter, som børnene kan vælge imellem. Så bliver du med garanti årets forælder.

anlægsgartner tilbud