Reklamation: Indhold kan være sponsoreret i denne artikel

 

Bare fordi man bor i en lejlighed uden have i byen, er der ingen grund til ikke at nyde godt at naturens elementer. Boligninja.dk giver her tips til, hvordan du kan bringe de grønne elementer fra haven ind i lejligheden. 

 

Grønt er godt

Den grønne trend i boligindretningen er ikke til at komme udenom i disse år, hvor folk i større og større grad bringer naturen ind i hjemmet. Det grønne element i boligen er ikke kun en fryd for øjet, men kan desuden være med til at bidrage til et sundt indeklima, oplyser Boligninja.dk. Planter producerer ilt og nogle arter kan også være med til at rense indeluften for de kemikalier og andre forurenende stoffer, som f.eks. møbler, maling, elektronik og tøj afgiver. En grundregel er at vælge planter med masser af grønne blade, da deres fordampning er størst.

 

Planter, der pynter

Der findes mange smukke planter, og ikke alle kræver erfarne, grønne fingre at kunne passe. Monsteraen, der også går under navnet fingerfilodendron, er en af de mest populære planter i øjeblikket, da den både er dekorativ og nem at holde. Af andre dekorative planter, der er nemme at passe, kan nævnes pilea, svigermors skarpe tunge og kaktus, som ligeledes kan tåle lidt af hvert. Så der er ingen undskyldning for ikke at komme igang med bringe de grønne elementer ind i boligen.

 

Cool med krydderurter 

Hvis du ikke allerede har altankasser, skal der herfra lyde en opfordring. Ikke nok med at en altankasse kan pryde en ellers kedelig altan, er det en fornøjelse at kunne gå ud på altanen og plukke friske krydderurter, når man lige står og mangler lidt smag til aftensmaden. Her er krydderurter som persille, basilikum, purløg og mynte ideelle at plante. Der kan være forskel på, hvor lette de er at få at gro, men prøv dig frem, og med lidt øvelse kan planterne sagtens holde flere måneder. Har du ikke en altan, kan du også vælge at dyrke krydderurter i din vindueskarm i køkkenet. En vestvendt vindueskarm er det mest ideelle.

anlægsgartner tilbud