Der er ikke meget, der er mere fantastisk end at kunne servere hjemmedyrkede grøntsager for ens familie og venner. Frugt og grønt, som har vokset i ens egen køkkenhave, smager bare en smule bedre end dem, du køber i supermarkedet. Går du op i økologi? Så skal du naturligvis have en økologisk køkkenhave. Læs mere om dét her.

Skab grobund for økologi

Hvis du skal dyrke økologiske afgrøder i din køkkenhave, skal du have fat i muld, som er godkendt til økologisk dyrkning. Økologisk jord kan bestilles hos havehandel.dk, og med sådant er der god grobund for at få dyrket en masse lækkert, økologisk frugt og grønt. Ud over at du skal benytte økologisk muldjord, skal du naturligvis også holde dig til økologisk gødning. Alt, hvad der så meget som minder om kunstgødning, er bandlyst i en økologisk køkkenhave. Heldigvis er der rig mulighed for at finde økologisk gødning, og faktisk kan du også bruge andet end gødning som gødning. Det lyder måske nok lidt fjollet, men eksempelvis er det ganske fornuftigt at hælde kaffegrums ud i bedene i haven. Kaffegrums har nemlig en række gode egenskaber, som dine haveplanter kan få glæde af.

Plant smart i din køkkenhave

Hvis du vil have mest muligt ud af dine afgrøder uden at være nødsaget til at gøre brug af kunstgødning, skal du sørge for at plante smart. Det vil sige, at du skal plante forskellige afgrøder, som får glæde af hinanden, sammen. Eksempelvis gælder det, at jordbær og hvidløg har godt af at stå blandet i et bed. Det skyldes blandt andet, at de udnytter forskellige næringsstoffer fra jorden. I stedet for at dine planter skal kæmpe om næringen, er der nok til dem alle på denne måde. Jordbær og hvidløg i skøn forening er blot ét eksempel på, hvordan du kan plante smart i køkkenhaven. Ved at plante strategisk får du mest muligt ud af din økologiske køkkenhave.

anlægsgartner tilbud