Reklamation: Indhold kan være sponsoreret i denne artikel

Der er ingen tvivl om, at blomster gør os glade. Vi bliver glade, når nogen giver os blomster, og vi bliver også selv glade, når vi giver blomster og ser, hvordan vores modtagers ansigt lyser op. Men blomsten i sig selv kan også frembringe lykkelige følelser. Læs videre nedenfor og bliv klogere på, hvordan blomster skaber glæde i vores liv.

 

Blomster bringer os tættere på hinanden

Når vi giver blomster til hinanden, er det som oftest fordi, vi ønsker at udtrykke vores følelser og cementere de relationer, som vi har. I hverdagen er det alt for nemt at tage hinanden for givet, og vi forventer bare, at vores familie og venner er der, når vi har brug for dem. Selvom vores nærmeste med stor sandsynlighed vil hjælpe os, hvis vi har brug for det, er det også vigtigt at vise, at vi sætter pris på dem.

Her kan en blomst nemt hjælpe dig med at udtrykke dine følelser, hvad end det er overfor din kæreste, din mor, din bedste veninde eller din faster. Blomster taler deres helt eget sprog, og selvom vi mennesker ikke kan tale det, kan vi i høj grad forstå det.

 

Blomster skaber en kemisk reaktion i vores hjerner

At få en blomst udløser ikke kun modtager- og giverglæde. Det udløser også nogle kemiske reaktioner i vores hjerner, som gør os glade. Når vi giver eller modtager blomster, udløser vores hjerner hormonet oxytocin. Oxytocin er også kendt som ”kærlighedshormonet”, for hormonet er med til at skabe en følelse af velvære, tillid og tilknytning.

Det er et velkendt faktum, at når vi krammer hinanden, udløser vores hjerner oxytocin, hvilket får os til at knytte os til hinanden. Med andre ord kan man derfor sammenligne det at få blomster med det at få et kram af en, som vi holder af.

 

Blomster tager os tilbage til naturen

Vi lever i en travl verden, og når der er job, børn, kæreste m.m., der skal passes, kan vi nemt glemme alt om naturen, som jo trods alt har været fundamentet for vores eksistens på planeten. Selvom der stadig er mennesker, som bor i grønne omgivelser, og som til daglig ser naturens vidundere, er der mange, som er nødt til at bo i byerne på grund af økonomiske og logistiske årsager.

For disse mennesker er det ikke en hverdagsting at se blomster og planter. Men giver man dem en blomst, kan det måske vække nogle tanker og overvejelser, som det meste af tiden blot ligger og slumrer i underbevidstheden.

 

Blomster skaber en rar stemning

Blomster gør os også glade, fordi de skaber ro i vores hjerte, sind og sjæl. Blomster har en beroligende effekt, og de kan få os til at sænke vores parader, så vi ikke konstant går og er mistænksomme på hinanden. Blomster skaber en rar atmosfære, og derfor har de en dobbelt funktion, når de bliver brugt som dekoration. De pynter ikke kun gevaldigt i det lokale, som de står i; de får også menneskene omkring dem til at slappe af.

Læs også: Tips til at bekæmpe sygdomme blandt roser

anl�¦gsgartner tilbud