I Danmark er det meget normalt, at man lader sin baby sove ude i barnevognen. Det er gældende for både lune sommerdage og i de kolde vintermåneder.

Det er dog ikke uden grund, at det er noget, som mange forældre vælger at gøre. Der er nemlig talrige fordele forbundet med at lade sin baby sove udenfor i barnevognen.

Derfor bør du lade din baby sove udenfor

I babyens første levetid går en stor del af døgnets timer med at sove. Hvis din baby skal have den mængde frisk luft, der er nødvendigt, er man nødt til at lade sin baby sove ude.

Der er flere fordele ved at gøre dette, men den primære fordel er, at det styrker barnets immunforsvar. Det er naturligvis årsag nok i sig selv, så har du ikke en passende barnevogn, så køb barnevogn til formålet via linket.

Ikke nok med det, så er der endda også mange forældre, der oplever, at deres lille barn sover både tungere og længere, når han eller hun sover ude. Det kræver dog, at man har en god og komfortabel barnevogn, som barnet kan sove i.

Hvornår må en baby sove udenfor?

Der er ikke et konkret tidspunkt for, hvornår du kan lade din baby sove ude i barnevognen. Det er nemlig noget, der varierer en del fra baby til baby.

I denne sammenhæng er den vigtigste forudsætning, at din lille guldklump ikke kommer til at fryse. Derfor er det vigtigt at sikre, at barnets fedtlag er optimalt. Det vil sige, at din baby skal være normalvægtig, for at sikre, at han eller hun kan holde varmen på de kolde dage.

Af denne grund anbefales det, at du ikke lader din baby sove ude uden opsyn, før din lille guldklump er 14 dage gammel. Hertil bør du heller ikke lade babyen sove ude, hvis vægten endnu ikke overstiger 4 kg.

Lad baby sove ude efter gåtur

Har du været ude at gå en tur med din baby, kan du sagtens lade barnevognen stå ude, hvis din lille guldklump er faldet i søvn.

Derfor er det ikke blot på selve gåturen, at du kan lade din baby sove i barnevognen. Det er også gældende, når du kommer hjem, hvor barnevognen kan fungere som en form for udendørsseng.

I stedet for at vække den lille, når du vender hjem fra en gåtur, kan du derfor trygt lade ham eller hende sove videre i haven, på terrassen eller på altanen.

Da det er sundt for barnet at sove udenfor, er der ikke nogen grund til at vække babyen, når I vender hjem. Især ikke, da en afbrudt søvn ikke er sundt for barnet.