Reklamation: Indhold kan være sponsoreret i denne artikel

Når du køber en bolig, har du brug for køberrådgivning. Så enkelt kan det siges. Boligrådgiveren hjælper dig, så du er sikker på, at du gør et godt køb, og kan også være med til at vurdere dit budget og forhandle boligen ned i pris.

Der er faktisk et meget kort svar på spørgsmålet: ”Hvornår har jeg brug for køberrådgivning?”. Det har du selvfølgelig, hver gang du køber en bolig. Hvis du drømmer om et hus med en større have, er det en god ide, at du får læst papirerne igennem af en rådgiver, der har styr på sagerne.

Det kan også være, at du gerne vil have et sommerhus med en naturgrund, hvor du kan holde fri fra havearbejdet og bare slappe helt af. I det tilfælde er det også vigtigt, at du får en boligrådgiver med på råd fra start af. Eller måske vil du gerne hjælpe et af dine børn ved at købe en lejlighed til ham eller hende. Det kan også have nogle økonomiske fordele for dig. Du kan få en boligrådgiver til at hjælpe dig med, hvilken model til forældrekøb der vil være bedst, og lave en kontrakt, så I er enige om forholdene. Læs mere hos Boligraadgiver.dk, om hvordan du kan få hjælp.

Husk på, at ejendomsmægleren varetager sælgers interesser

Tidligere var der mange, der bare stolede på det, som ejendomsmægleren fortalte, når de var ude at se på en bolig. Det kan du dog ikke i dag. En ejendomsmægler må ikke lyve for dig, men behøver heller ikke at fortælle dig hele sandheden om boligen. Hvis der er et problem med boligen, er det derfor ikke sikkert, at det er noget, som ejendomsmægleren vil fortælle dig. I stedet skal du selv læse papirerne igennem for at finde ud af det.

Når du ikke er vant til at læse den type papirer, kan det være svært for dig at finde hoved og hale i, hvad der er godt, og hvad der er dårligt ved en bolig. En boligrådgiver vil dog vide, lige hvad han eller hun skal se efter, når de kigger papirerne igennem. I mange tilfælde vil der være nogle ting, der med det samme springer dem i øjnene og gør, at de kan sige, at du ikke bør købe boligen.

Sådan kan boligrådgiveren hjælpe dig

Nogle vælger først at involvere boligrådgiveren til sidst, når de har fundet det hus, sommerhus eller den lejlighed, som de gerne vil have. Det er dog klart det smarteste, at du har boligrådgiveren med på råd helt fra start af.

Boligrådgiveren kan se dit budget igennem og komme med nogle indspark i forhold til, hvor meget du har råd til at købe for. Det er altid rart at have en uvildig ekspert til at se ens budget igennem, da din bankrådgiver jo er bankens mand og derfor først og fremmest tænker på, hvad der er i bankens interesse og ikke, hvad der er din.

Når du har fundet en bolig, som du gerne vil købe, kan boligrådgiveren hjælpe dig med at forhandle boligen ned i pris. Selv et lille nedslag er rart at få og kan være med til at finansiere mindre forbedringer på boligen.

 

 

anl�¦gsgartner tilbud