Der er ikke noget bedre end at bruge tid i haven med familien eller vennerne på en dejlig sommerdag. Faktisk er haven vores helt store tilholdssted, når vi skal slappe af, og derfor er det vigtigt, at den er indrettet på en flot og praktisk måde. Her i artiklen graver vi et spadestik dybere og kigger på, hvad der er must-haves, når det kommer til haven – så læs endelig med.

Blomsterbedet

Det kan godt være, at det måske er lidt besværligt og trættende, hvis du skal holde styr på et blomsterbed. Dog er en ting så sikkert som amen i kirken, og det er, at et blomsterbed med sikkerhed vil tage udseendet af haven til nye højder.

Det er i dit blomsterbed, at prikken over i’et skal findes, og skal du have gæster på besøg, er det her, de taber kæben. Blomsterbedet behøver ikke kun at være blomster – nej, planter har ligeledes sin plads her, og de skal nok medvirke til, at din have får lige det udtryk, du går og drømmer om.

Gør noget ekstra ud af terrassen

Terrassen kommer til at blive brugt rigtig meget, når solens stråler vælter ned over landet. Det er her, du nyder en god gang grillmad med familien eller vennerne, ligesom det er her, I kommer til at nyde de våde varer, som skal slukke tørsten i sommervarmen.

Læs også: Spar penge i hverdagen

Der er mange muligheder, når du skal designe din terrasse, og typisk står valget mellem fliser eller træ. Her er moden lige nu, at du skal med på trævognen, da det giver en hyggelig atmosfære, og har du en have med blomsterbed samt andet pynt, vil det hele gå bedre i spænd, hvis du går med træløsningen.

Lav plads til ungerne

Haven skal ikke kun være fyldt med pynt eller en stor terrasse. Indretter du din have således, vil det i hvert fald ikke indbyde vennerne til at medbringe børn, og dine egne børn vil nok sjældent bevæge sig ud på det grønne areal, fordi hvad skal de lige lave.

Det er kort sagt vigtigt, at du har noget plads, der er reserveret til de små. Børn er energibomber, og har de ikke rum at boltre sig på, bliver det hurtigt kedeligt. De vil gerne spille fodbold, frisbee, stangtennis og alle de andre spil. Dette kræver naturligvis plads, og når det kommer til det grønne areal, vil det være en fordel at placere det lige foran terrassen, så du altid kan holde øje med de små, når de leger. Ligesom der også vil være kortere, når tørsten skal slukkes efter en fodboldkamp.

Det er selvfølgelig ikke helt gratis, hvis du skal renovere eller indrette din have, men frygt ej. Rundt omkring på nettet kan du finde mange billige lån, der nok skal dække jeres drøm om en ny have. Eksempelvis kan du læse mere om boliglån samt flere andre typer lån på denne side.

anl�¦gsgartner tilbud