Reklamation: Indhold kan være sponsoreret i denne artikel

Kært barn har mange navne. Et udhus kan have mange forskellige former og funktioner. Nogle vil have et udhus hvor de kan nyde en eftermiddags te, hvor andre ønsker et udhus til opbevaring af værktøj, cykler eller haveredskaber. I denne artikel kommer vi ind på nogle af de forskellige udhuse, herunder love og regler som er gældende.

Hvad er et udhus?

Et udhus er en mindre bygning til opbevaring eller forskellige gøremål. Der findes forskellige former for udhuse, og vi har taget udgangspunkt i 2 som passer perfekt til haven.

Hvad er et sekundært byggeri?

Et sekundært byggeri omfatter alle ekstra bygninger tilknyttet til grunden. Eksterne bygninger til grunden, må ikke blive benyttet til beboelse eller længerevarende ophold.

mindre bygning til grunden medregnes bl.a.:

  • Udhus
  • Overdækket terrasse
  • Drivhus
  • Carport & garage

Love og regler inden for sekundære bygninger

Der er nogle forskellige ting du skal tage højde for, og her får du en oversigt over de typiske

  • Bestemmelserne i bygningsreglementet
  • Lokalplanen for dit område, herunder regler for bebyggelse mm.
  • Tinglyste servitutter, der regulerer, hvad hvor og hvordan der må bygges på din grund.

Hvis du er i tvivl om love reglerne i forhold til lokalplanen i dit område, har du mulighed for at finde lokalplaner på din kommunes hjemmeside.

Husk at tjekke lokalplanen

Det er vigtigt at tjekke lokalplanen for dit område, da der kan være specielle love, som kun er gældende for enten din grund eller dit område. Det kan blandt andet være, at der er specifikke regler til højden af dit kommende byggeri, eller hvor tæt op ad grundens kant, du må bygge.

Du kan ende med et få en kæmpe bøde for at bryde reglerne, og dermed også blive tvunget til at rive dit nye byggeri ned.

Udhuse og skure kræver byggetilladelse hvis:

Det samlede areal for et skur eller udhus overstiger 50 kvadratmeter. Hvis det overstiger 50 kvadratmeter, skal du søge om byggetilladelse.

Du skal være opmærksom på at, hvis du har en garage i forvejen, skal du tage højde for at disse 2 grunde, ikke må overstige 50 kvadratmeter tilsammen. Hvis dette er tilfældet, skal du søge om byggetilladelse.

Hvis du allerede er i klemme, i forhold til byggetilladelsen, eller er i tvivl om det juridiske, har du mulighed for at tage kontakt til Hviid Advokater.

Disse 2 udhuse er værd at overveje til haven

Orangeri

Dette udhus er til dig, som drømmer om en dejlig vinterhave eller orangeri i din have. Du skal dog være forpasselig med hvad priserne er på det, da der skal tages højde for isoleringsevne, og hvilke ønsker og muligheder din have giver dig.

Udestue

En udestue er et ekstra rum, man bygger til sit hus. Ønsker du at bygge en udestue kan det gøres, i forbindelse med forlængelse af køkken eller stue. Det kan blandt andet være at du ønsker mere naturligt lys, til din mørke stue eller køkken. Du har derfor også rig mulighed for at komme tættere på din have, i form af en dejlig stor panoramaudsigt til din smukke have.

Hvis du ønsker at få lavet en tilbygning i form af en udestue, bør du få lagt et professionelt tag tilsvarende det eksisterende tag. Profilmontage kan hjælpe med at få lagt et professionelt tag, med byggegaranti.

Overvejer du at bygge et nyt udhus til haven?

Hvis du har et gammelt eller faldefærdigt udhus, i forvejen, bør du overveje at få det fjernet fra grunden. Det kan f.eks. være at du ønsker at få bygget et nyt udhus i stedet for. Du bør derfor få professionel hjælp til nedrivningen, så hverken dit hus, have eller dig selv kommer til skade. Du kan få hjælp fra et Nedrivningsfirma på Sjælland, som kan blive din perfekte samarbejdspartner,

anl�¦gsgartner tilbud