Når man bliver ældre, så kan kroppen blive sløv. Det kan betyde, at man bliver nødt til at bruge en rollator for at komme rundt. Det er nemt på jævn grund, f.eks. når man bevæger sig rundt inde i huset, men det kan være sværere, når man skal bevæge sig rundt i haven.

Kender du en ældre med gangbesvær?

Det kan også være, du kender en ældre med gangbesvær, f.eks. din mor, mormor eller oldefar. Det kan være, du har lagt mærke til, at denne person ikke længere kan nyde haven, som han eller hun plejede. Det er en skam. Alle bør have mulighed for at nyde sin egen have – også selv de er rollatorbrugere. 

Haven er en del af ejendommen

Hvis man ikke har mulighed for at bruge sin have, så har man ikke mulighed for at benytte sig af hele sin ejendom. Haven er en del af ejendommen, og det er vigtigt, at denne også bliver brugt. 

Der er mange ældre, der godt kan lide at sidde i deres have om sommeren og nyde vejret, men hvis de har svært ved at bevæge sig rundt derude, så kan det betyde, at de ender med at sidde meget i huset, og det er bare et trist liv. 

Livet behøver ikke at gå i stå, bare fordi man bliver ældre. Livet skal leves, og man bør ikke begrænses, hvis det kan undgås – specielt ikke i eget hjem.

Få en rollator, der kan bruges i haven

Det kan være svært at komme rundt med en rollator i haven. Det afhænger naturligvis også af, hvilket rollator man har. Hvis man har en dårlig rollator, så kan det nedsætte livskvaliteten meget for en med gangbesvær. 

Selvom man er gangbesværet, så bør man have de bedste vilkår for at kunne bevæge sig rundt. Måske du, eller den ældre du kender, har brug for en rollator til brug i haven. Der er nemlig stor forskel på kvaliteten af rollatorer, og anskaffer man sig en af god kvalitet, der er lavet til at kunne bruges på alle underlag, så har man også mulighed for at bevæge sig ud i sin egen have. 

Det er naturligvis vigtigt, at rollatoren er rar at bruge. Der skal være ergonomiske håndtag og gode dæk, der ikke let punkterer – der kan jo være grene og andet i haven, rollatoren skal kunne køre på.