Livet med have kan være fantastisk. Ikke desto mindre kan det også være en stor omvæltning at vænne sig til – pludselig er der helt nye rutiner, der skal inkorporeres, og mange spændende beslutninger der skal tages. Oven i det kommer alle de andre projekter og pligter, der kræver din opmærksomhed ved køb af nye bolig. Det kan være uoverskueligt, men er i sidste ende strabadserne værd. Læse mere her om, hvordan du kommer godt igennem dit boligkøb af hus med have.

Snak gerne med de tidligere ejere, inden du overtager

Det kan være en god idé at gøre sit forarbejde, når man planlægger at skulle overtage et hus med tilhørende have. Har du ikke i forvejen det største kendskab til pasning og pleje af specifikke planter, er der nemlig potentielt meget research, du skal indhente for at få de rette grønne fingre til netop situationen i din kommende have.

 At snakke med de tidligere ejere af huset, så vidt dette er muligt, kan være en nem måde at få tips og tricks til, hvordan de er lykkedes med at holde haven. På den måde kan du også få et overblik over, hvor meget tid du skal regne med at måtte lægge i dette. Alternativt kan du spørge andre havekyndige, som du kender, eller eventuelt dine nye naboer, hvis disse ser ud til at være havemennesker.

Husk at have styr på alting inden købet

At købe hus handler dog om meget mere end blot at være på forkant på haveområdet. Sørg derfor for at kunne have go ro i maven inden købet, for eksempel med køberrådgiver fra Kompletkøberrådgivning.dk. Her tilbydes alt fra juridisk rådgivning til prisforhandling og fysisk boliggennemgang. Med en komplet køberrådgivning får du således al den sparring, du måtte have brug for, inden du kaster dig ud i købet af dit hus.